Daniel spiller golf hele dagen for sin kræftramte far: - Han er jo bindegal

Daniel Nyegaard spiller golf hele dagen for at samle penge ind til kampen mod prostatakræft, efter hans egen far blev ramt sidste år.

Tommy Nyegaard fik konstateret prostatakræft sidste år.
Tommy Nyegaard fik konstateret prostatakræft sidste år.
Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Torsdag d. 21. juni er årets længste dag, og Daniel Nyegaard bruger hele dagen – og det er virkelig hele dagen – i den gode sags tjeneste.

Fra solopgang til solnedgang svinger Daniel Nyegaard golfkøllen for sin far og tusindvis af andre mænd, der er ramt af prostatakræft. Daniel vil forsøge at gå 12 runder på banen, da 12 danske mænd hver dag bliver diagnosticeret med prostatakræft.

- Det startede egentlig med, at min far blev ramt af prostatakræft sidste år. Så gjorde det noget ved ham mentalt, og så fik han en masse energi, fik udrettet en masse, tabte en masse kilo, stoppede med at ryge og gjorde sig klar til en operation, siger Daniel Nyegaard.

Med inspiration i sin far fik Daniel Nyegaard idéen til at spille golf hele dagen, hvor han kommer til at gå over 100.000 skridt og samtidig samle penge ind til kampen mod kræft.

Får penge hvert hul

Daniel Nyegaard og hans far, Tommy Nyegaard, donerer selv fire kroner pr. golfhul, Daniel spiller, til PROPA, prostatakræftforeningen.

- Jeg håber jo lidt, at det kan blive en inspiration til andre. Hvis jeg kan gøre det her, så kan folk også gå til læge. Det er det, der er vigtigt i sagen, forklarer Daniel Nyegaard.

Samtidig har andre valgt at smide penge i puljen, så hvert hul midt på eftermiddagen gav 51 kroner til foreningen.

Med masser af opbakning fra blandt andet golfklubben satser de to på, at donationen når op på 12-15.000 kroner til PROPA.

0:42
Tommy Nyegaard forklarer, hvordan Daniel reagerede, da han fik nyheden om sin fars sygdom.

Opbakning fra far i golfvognen

Når Daniel Nyegaard går op og ned ad golfbanen i Åskov Golfklub er hans far, Tommy, kørende i en golfvogn ved siden af, og han følger med til solen går ned over golfbanen.

- Han er jo bindegal, men jeg synes, det er imponerende, siger Tommy Nyegaard.

Inden Daniel gik ud på første runde var målet at runde de 12 runder golf, men forventningerne er i løbet af dagen blevet opjusteret til hel 13 runders golf på en dag.

- Han er mere sej, end jeg havde regnet med. Han har stadigvæk masser af smil, og selvom vi nu er godt ude på ottende omgang, så tror jeg ikke lige, han stopper ved de 12 med den moral, han viser i dag, siger Tommy Nyegaard.

Og selvom der nok er lidt ømme stænger hos Daniel Nyegaard i morgen, afviser han ikke, at golfsættet snart bliver luftet igen.

- Det kan da godt være, det bliver i morgen. Det ved man aldrig, siger han grinende.

Daniel Nyegaard er desuden rimelig ferm på golfbanen. Han har et handicap på 0,2 og går de fleste huller i par - han er da også klubmester og tidligere professionel.

2:26