Damgaard vender tilbage til Holstebro: Jeg vil være dansk mester

Den 32-årige playmaker forlader Bundesligaen og vender tilbage til TTH med et klart formål.

Allan Damgaard sammen med TTH-direktør John Mikkelsen.
Allan Damgaard sammen med TTH-direktør John Mikkelsen.
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Rygtet har kørt i længere tid, og nu er det så officielt: Håndboldspilleren Allan Damgaard vender fra næste sæson tilbage til TTH Holstebro.

- Det var det helt naturlige valg for mig. Da jeg forlod klubben, lovede jeg at komme tilbage, og det gør jeg nu. Det er en klub med høje ambitioner, og samtidig har vi mange familiære bånd til byen, så det lå lige for, siger han til TV MIDTVEST.

Den 32-årige playmaker, der har skrevet en treårig kontrakt med TTH, kommer fra den tyske bundesligaklub Frisch Auf Göppingen. 

Han spillede i Holstebro fra 2012 til 2015 og har siden optrådt for Hamburger SV og Bjerringbro-Silkeborg. Før han kom til Holstebro, spillede han for Viborg og Mors-Thy.

Mere komplet håndboldspiller

Damgaard mener selv, at de to ophold i udlandet har været med til at gøre ham til en mere komplet håndboldspiller, og så fastslår han, at han har et klart mål med at vende hjem. 

- Jeg vil vinde Danmarksmesterskabet. Det er egentlig meget simpelt. Jeg synes, at der er et utroligt talentfuldt hold. Man mangler måske lige at tage det sidste skridt og vinde den der forbandede titel. Det håber jeg, at vi i fællesskab kan løse.

- Det gælder om at få det hele til at peake i april og maj, men jeg synes, at man har holdet og talentet til det, siger han.

Klubbens direktør John Mikkelsen glæder sig også til at indlemme playmakeren i truppen igen.

- Allan er en type, der går forrest både på og uden for banen - en rigtig leder. Med sin elitære tilgang til at være professionel håndboldspiller vil han kunne være med til at påvirke TTH Holstebro i den helt rigtige retning, siger John Mikkelsen.

Allan Damgaard blev i 2016 dansk mester med Bjerringbro-Silkeborg.

2:47
- Derfor vender jeg hjem. Interview med Allan Damgaard.