Dalsgaard glad efter debut

Torsdag aften fik den tidligere Møldrup Tolstrup IF-spiller Henrik Dalsgaard debut på A-landsholdet i Fodbold. Og han håber, at han nu har bidt sig fast i landsholdstruppen.

Det er ikke første gang, Henrik Dalsgaard spiller en fodboldkamp i Herning, men torsdag var det første gang, han spillede i den danske landsholdstrøje.

- Det har jo været en drøm, så det er jo fantastisk, og så fik vi endda lov til at vinde, siger en glad Henrik Dalsgaard.

For otte år siden spillede den 26-årige forsvarsspiller i serie 2 i Møldrup Tolstrup IF, men hårdt arbejde og en lille smule held, har givet ham en plads i landsholdstruppen.

- Jeg synes, jeg har været lidt heldig. Dygtighed og held selvfølgelig. Men det her viser, at man aldrig skal give op. Chancen dukkede lige pludselig op for mig, og så har jeg taget den, og taget små skridt hvert år, og ja, hvem ved, hvad det kan blive til. Nu står jeg her, og synes jeg spiller en fin kamp, så jeg håber selvfølgelig, at jeg får bidt mig lidt fast her. Det er sgu sjovt at være med, siger Henrik Dalsgaard.

Meddelelsen om, at han ville blive en del af truppen i kampen mod Island, modtog Dalsgaard onsdag. Og han var glad for, at han havde en dag til at sunde sig ovenpå den gode nyhed.

Ingen præstationsangst
Selvom det var Dalsgaards allerførste landskamp, så tog han debuten helt med ro.

- man skal lade være med at tænke for meget over tingene. Der er jo en grund til, at jeg er blevet udtaget – det er fordi Åge synes, mine kvaliteter er til det, og det synes jeg også, jeg viser i dag. Så det er jo ”bare” at gå ind og spille noget fodbold siger Henrik Dalsgaard.

Landsholdet har ikke vundet en kamp i ni måneder. Skal de bare have Henrik Dalsgaard på holdet?

- Jeg synes da, det ville være en rigtig fin ide fremover. Det er ikke op til mig at bestemme, men jeg håber bestemt ikke, det her blev min sidste landskamp, siger Henrik Dalsgaard.

Har kæmpet for det siden serie 4
Henrik Dalsgaard har igennem årene langsomt spillet sig op på højt niveau. Ifølge ham er opskriften på landsholdssucces, at man skal være professionel, uanset hvilket niveau man spiller på.
Han mener selv, han er et godt eksempel på, at drømmen om landsholdet faktisk godt kan lade sig gøre, selvom man er en seriespiller fra Midt- og Vestjylland.

- Jeg kan huske, at dengang jeg spillede i serie 4, 3 og 2, så kom der altid em kasse øl ind i omklædningsrummet efter kampen, og så stod der altid en faxe kondi til mig. Så hvis man er lidt professionel, selv på det niveau, så kan det sagtens lade sig gøre at drømme om landsholdet. Man skal selvfølgelig også være heldig og dygtig, men man skal aldrig opgive drømmen, siger Henrik Dalsgaard.