Dahlgaard vil have flygtninge til Mors

Viceborgmesteren på Mors er uenig med borgmesteren. Han vil nu kæmpe for, at der kommer til flygtninge til Limfjordsøen. Det drejer sig blandt andet om arbejdspladser.

281014MichaelDahlgaard.jpg

Morsø Kommune bør tage sin del af de mange flygtninge, der lige nu kommer til Danmark - det siger kommunens 1. viceborgmester Michael Dahlgaard fra Demokratisk Balance til www.limfjordsupdate.dk.

Meldingen kommer efter, at Morsøs borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) i Morsø Folkeblad har afvist, at der skal flygtninge til øen. Mors har ikke faciliteterne, mener han.

- Jeg kan forstå, at borgmesteren mere ser begrænsninger end muligheder. Og det er så min øvelse at få ham til at se nogle muligheder i stedet for begrænsninger, siger Michael Dahlgaard, som nu vil have sagen på dagsordenen i økonomiudvalget.

Med muligheder mener han blandt andet de arbejdspladser, der følger med opgaven. Og han understreger, at kommunen ikke nødvendigvis selv behøver at drive eget flygtningecenter. Der kan også være tale om en afdeling af et eksisterende center.

Dahlgaard siger til limfjordsupdate.dk, at flygtningene for eksempel kan placeres i nogle tomme ældreboliger eller et tidligere afklaringscenter.

2:10
Nogle kommuner har sagt ja, andre tøver, når det drejer sig om at modtage flygtninge