Dagpengeregler rammer vestjyder

Mere end 3.500 midt- og vestjyder kan miste dagpengene til sommer. Nu vil SF have ændret reglerne.

sf2.jpg

Der er mange på dagpenge i Vestjylland, og derfor rammer den forkortede dagpengeperiode hårdt her i området. Det har fået SF til at kræve reglerne ændret

- Vi vil forlænge dagpengeperioden med et år, det er en skævvridning af Danmark, at vestjyderne skal straffes, siger Steen Gade.

3 kommuner i top 25

I 2010 blev dagpengeperioden forkortet fra 4 til 2 år. Blandt de 25 kommuner der rammes hårdest af de nye regler, ligger 3 i Midt- og Vestjylland. Det drejer sig om Struer, Skive og Ikast-Brande.

- Det her er igen noget med, at krisen  åbenbart skal betales af folk i det man kalder udkantsdanmark, og det er jo vores område, siger Steen Gade

Ændring vil være bjørnetjeneste

De Konservative er et af partierne bag aftalen om de nye regler. Partiet mener stadig, at ændringerne er den rigtige vej at gå.

- Det vil være at gøre modtagerne en bjørnetjeneste at ændre reglerne. Det er symptombehandling, den egentlige sygdom er, at vi mangler industriarbejdspladser i vores region. Derfor er det vigtigt at vi får gang i væksten, siger folketingskandidat Anna Margrethe Engbæk Schmidt.