Dagen efter Egon

I Skive kan vandstanden stadig komme over det kritiske niveau på 1,9 meter. I Lemvig kæmper beredskabsstyrelsen mod stigende vandmasser.

skive1_0.jpg

Det er i Lemvig, at myndighederne lige nu har de største udfordringer efter stormen Egon. Her er 55 beboere evakueret til en skole i nærheden, efter vandmasserne er trængt igennem til deres huse. Andre fra boligområdet har søgt tilflugt hos venner og familie, forklarer politiet.

Midt- og Vestjyllands Politi har oprettet en særlig kommandostation til at håndtere problemerne efter stormen, og her forsøger liniechef Karsten Vestergaard Hansen at danne sig et overblik over situationen.

- I Lemvig vil vandet sandsynligvis begynde at falde igen ved frokosttid, og så begynder indsatsen for at få vandet væk. Indtil nu har vi inddæmmet, spærret og evakueret, forklarer Karsten Vestergaard Hansen til TVMIDTVEST.

Hvorvidt folk kan vende hjem til deres huse igen allerede i dag, tør liniechefen ikke spå om.

- Umiddelbart vi vi vurdere, at når vandet begynder at falde, kan vi begynde at fjerne vandet. Og så kan folk begynde at vende hjem igen. Men hvornår, er det alt for tidligt at sige noget om endnu, siger han.

Skive stadig i risiko for oversvømmelse

I Skive frygter politiet også oversvømmelser, hvis vandet stiger til mere end 1,9 meter over normal vandstand. Lige nu er den 1,75 meter over og vandet stiger stadig svagt. Derfor beder myndighederne folk om at holde sig væk fra havneområdet. Beredskabsstyrelsen har nemlig brug for plads til at udføre sit arbejde med at få vandet væk igen og Fjordvej er spærret på grund af for mange nysgerrige tilskuere.

Foreløbig er Stårupvej afspærret på grund af oversvømmelse.

Det kommunale beredskab følger situationen nøje og offentligheden vil løbende blive orienteret, hvis situationen ændrer sig, skriver politiets særlige kommandostation i en pressemeddelelse.

Diverse småuheld

Udover oversvømmelserne i fjordområderne har der været nogle småuheld i politikredsen på grund af hagl og sne. Blandt andet er en af poltiets egne patruljevogne kørt i grøften.

Der er også meldinger om væltede træer og vildfløjne tagsten, men hvor og hvor meget har politiet endnu ikke et overblik over, forklarer vagtchef Anders Olesen.