Dagen derpå i Struer

Ja-sigerne i Struer Kommunes byråd er klar til at se fremad efter valgresultatet.

Valget gik ikke efter forhåbningerne, hvis man spørger Struer Kommunes borgmester, Mads Jacobsen. Han havde gerne set, at Struer og Holstebro Kommuner sammen skulle danne én stor kommune.

Torsdagens valg viste dog, at borgerne ikke var ligeså begejstrede for ideen, men nu er Struer Kommunes borgmester klar til at se fremad.

- Det er rigtig dejligt at få en helt klar melding fra borgerne i Struer om det her, og det giver et godt afsæt for det videre arbejde, siger borgmester Mads Jacobsen.

Tidligere borgmester i Struer Kommune og nuværende byrådsmedlem Niels Viggo Lynghøj (A) håbede også på, at borgerne kunne se meningen med en kommunesammenlægning. Han er dog glad for, at borgernes svar var klart.

- Det her er et vink med en vognstang fra vælgerne i Struer om, at den vision, vi havde om at skabe en større og sammenhængende nordvestjysk kommune, den ønsker man simpelthen ikke, og det er klart, at så ligger bolden der, og så spiller vi den derfra, siger Niels Viggo Lynghøj.

Nej-sigerne, som er de store vindere efter valget, er også glade for, at resultatet er så tydeligt. Nej-siger og byrådsmedlem Grethe Hestbech fra Socialistisk Folkeparti er ikke i tvivl om, at Struer Kommune nok skal klare sig i det lange løb.

- Vi har kunnet klare os hele tiden, så selvfølgelig kan vi også klare os nu. Det er bare et spørgsmål om at administrere efter det, man har, siger Grethe Hestbech.