Dag 1 for Skralde-Knud: Overflod af skralde-mad

Mine vildeste forhåbninger blev overgået, da jeg første gang hev mad op af containerne bag Rema 1000, Fakta og Netto.

Jeg har indtil videre kunne nøjes med at rode efter skrald i containere som dem her. Det passer mig fint, at jeg ikke har behøvet at skulle kravle op i containerne. Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST

Her er resultatet af sammenlagt en times skraldejagt ved containerne bag tre supermarkeder. Efterfølgende brugte jeg et par timer på rengøring, sortering og portionspakning. Til sidst satte jeg det meste på køl og lagde kødvarerne i fryseren. Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST

Min kollega Toke Gerding Jensen optager med mobiltelefon og sender live på Facebook fra vores første skraldejagt. Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST

Der var masser af både appelsiner og klementiner i Nettos container. Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST

1 af 4

SKRALDEMAND DAG 1: Jeg var nærmest ekstatisk, da jeg efter min første skraldetur i nat gjorde status. Bevares, meget måtte kasseres. Mest på grund af min forfængelighed. Jeg ærgrer mig eksempelvis stadig over de tre grønne pebere, som så super friske ud. Men det brunlige stads de søbede rundt i fik mig til at droppe dem. Ligeså med den halve laks, som var så fedtet i overfladen, at jeg ikke turde spise den.

Første måltid fuldført

Jeg er allerede nu 100 procent sikker på, at jeg i hele den her uge kan få tre daglige måltider baseret på skrald smidt i supermarkedernes containere. Min morgenmad i dag - mit første skraldemåltid - bestod således af en banan, to clementiner, en skrællet pære og en god gang gammelsdags havregrød. Og det lykkedes næsten at lade være at tænke på, hvor råvarerne kommer fra.

 

Mit første 100 procent skralde-måltid bestod af en portion havregrød med klementiner, banan og pære til. Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST

 

Masser af sundt på lager

Mens jeg skriver dette, mærker jeg stille og roligt min maverumlen lægge sig. Og når jeg så kigger ud over mit slaraffenland af fødevarer, så er jeg fortrøstningsfuld. Der er først og fremmest rimelig sikkerhed for nok frugt og grønt til at holde den sunde linie. Jeg har flere slags brød, jeg har ost, jeg har pasta, jeg har havregryn. Og en hel masse andet.

T-bone steak til aften

Kødet bliver udfordringen. Jeg har frosset det meste ned for at være sikker på, at det kan holde sig. Der er nok af det, men hvor friskt det er, er jeg usikker på. Der er både ferske kyllingebrystfiletter, kogt skinke, kødboller på dåser, you name it. Og så er der juvelen: En stor okse T-bone steak, som jeg tror jeg vil feste igennem med allerede i aften. Måske sammen med en gang bagte rodfrugter?

Kamp på container-kanten

Skal der en lidt malurt i skraldebægeret på denne dag 1, så bliver det oplevelsen bag Fakta i Hammerum. Her mødte jeg godt og vel 10 skraldere, som klokken 21:15 gik på jagt samtidig med mig. Der var ikke just kærlighed i luften, da vi hang der indover kanten på containerne for at få fingrene i noget spiseligt.

 

DET FANDT VI

BRØD:
8 græsk fladbrød
8 græsk fladbrød, fuldkorn
2 kernerugbrød i skiver
1 sandwich toastbrød (rug) i skiver
 
KOLONIAL:
800 gr. havregryn
1 glas peanut butter
12 stk. blandede macarons
1 ds kødboller i tomatsauce
1 glas basilikumpesto
1 tube tandpasta
500 ml hvidvinseddike
1 pk. ungarnsk paprika-krydderiblanding
2 pakker bønnepasta
1 bæger økologisk kokosolie
1 pk. vegansk fars
 
MEJERIPRODUKTER
1 L. minimælk
1 pk. tyndtskåret ost (danbo)
1 pk. cheddar ost
2 x 200 ml. cremefiné (flødeerstatning)
200 ml Jordbær-yoghurt
 
GRØNT:
1 pk. skalotteløg
1 økologisk agurk
500 gr pastinakker
500 gr persillerødder
1 pk. økologiske søde kartofler
1 pk. økologisk rodfrugtmix
1  pk. økologisk salatmix
7 pink lady æbler
7 danske æbler
2 økologisk avocado
750 gr. økologiske babykartofler
1 pk. blomkålsbuketter
4 pærer
1 pomelo
8 økologiske appelsiner
5 appelsiner
3 bananer
1 pk. radiser
4 iceberg salat
1 squash
1 aubergine
5 cherrytomater
Masser af clementiner
 
KØD/PÅLÆG:
4 stk. kyllingebryst-filet
600 gr kogt skinke i skiver
1 T-bone steak (okse)
1 pk. filet-bacon
1 pk. rullepølse

 

01:04

Her spiser jeg mit første måltid. Man skal ikke tænke for meget over, hvor man har samlet maden op henne, mens man spiser. 

Luk video