Opdateret: Togene kører igen efter dæmningsskred

Arriva oplyser kort før klokken 15, at togene igen kører mellem Aarhus og Herning efter et dæmningsskred.

Togene kører klokken 15.00 igen mellem Aarhus og Herning.
Togene kører klokken 15.00 igen mellem Aarhus og Herning.
Foto: Peter Erfurt, 24-7news
Opdatering

Opdateret klokken 15.09

Arriva meddeler, at al togkørsel mellem Aarhus og Herning netop er genoptaget. Dog kan der fortsat forekomme forsinkelser, og der henvises derfor til rejseplanen.

    Pendlere på strækningen mellem Herning og Aarhus må her til morgen regne med forlængede rejsetider, hvis de skal med tog.

    Arriva og Banedanmark melder nemlig om et dæmningsskred på strækningen mandag aften, og det får fortsat konsekvenser for togtrafikken.

    - Det eneste, vi kan sige er, at vi har fået melding om dæmningsskred mellem Silkeborg og Laven. Vi har så haft en sporvagt til at kigge på det, og han kunne konstatere, at skinnerne ikke var til at køre på, siger vagthavende trafikleder ved Banedanmark, Karsten Nielsen, til tvmidtvest.dk tirsdag morgen.

    Dæmningsskredet, hvor jord er forsvundet under skinnerne, er sket mellem Laven og Svejbæk, der ligger på strækningen mellem Silkeborg og Aarhus.

    Det er her på strækningen mellem LAven og Svejbæk, at der er problemer med skinnerne.
    Det er her på strækningen mellem LAven og Svejbæk, at der er problemer med skinnerne.
    Foto: Peter Erfurt, 24-7news

    Skal væbne sig med tålmodighed

    Mandag aften omkring klokken 20 kunne Arriva og Banedanmark for første gang melde om aflyste tog på dele af strækningen. De aflysninger fortsatte natten igennem.

    Derfor har Arriva været nødt til at sætte busser ind til at hjælpe med afviklingen af trafik.

    - Arrivas hurtigtog på strækningen er aflyst indtil videre til klokken 12 tirsdag. De øvrige tog på strækningen kører mellem henholdsvis Herning og Silkeborg og mellem Laven og Aarhus. Der er så bustrafik mellem Laven og Silkeborg, siger Karsten Nielsen og fortsætter.

    - Det er tålmodighed, de rejsende skal væbne sig med. Vi forventer forlængede rejsetider på mellem 35 og 40 minutter. Så tag hjemmefra i god tid og hold øje med rejseplanen.

    Herning-Skjern også ramt

    Mens dæmningsskreddet skete på strækningen mellem Herning og Aarhus er også togtrafikken mellem Herning og Skjern påvirket.

    Her har tog været aflyst som direkte følge af dæmningsskreddet.

    - Det er simpelthen relateret til medarbejdere og tog på strækningen. Det startede i går aftes og videre gennem natten. Det har været sværere at rykke medarbejdere og tog over på strækningen, så det er en afledt effekt af dæmningsskreddet. Vi forsøger selvfølgelig at begrænse det alt det, vi kan, siger Thomas Fog-Petersen, der er kommunikationsmedarbejder hos Arriva.

    Arriva og Banedanmark melder, at der sendes medarbejdere ud for at besigtige dæmningsskreddet og forhåbentlig løse det, så der igen kan være normaliseret togtrafik på strækningen fra klokken 12.00.