Imens stifteren er tiltalt for bedrageri: Dækfirmaet Genan trives og laver overskud

Imens Genans stifter sidder på anklagebænken tiltalt for bedrageri for flere hundrede millioner, har virksomheden igen overskud på bundlinjen.

Som navnet antyder, genanvender virksomheden Genan i Viborg brugte bildæk. Efter år med krise og underskud går det igen fremad med Viborg-virksomheden.
Som navnet antyder, genanvender virksomheden Genan i Viborg brugte bildæk. Efter år med krise og underskud går det igen fremad med Viborg-virksomheden.
Foto: Genan Pressefoto

Det kører igen for virksomheden Genan i Viborg. Imens retten i Viborg opruller den store svindelsag mod firmaets oprindelige stifter, ser fremtiden lysere ud for virksomheden, der genanvender gummi fra bildæk, det skriver Avisen Danmark. 

Virksomheden, der baserer sig på en stigende miljøbevidsthed har igen medvind. Det seneste regnskab viste et pænt overskud. 

Efter år med minus viste regnskabet i Genan Holding A/S i 2017 50 millioner i overskud på driften, hvilket gav et resultat efter skat på 17 millioner kroner. Omsætningen er vokset syv procent til 321 millioner kroner. 

 På trods af at det altså går fremad for virksomheden, kan den nuværende ejer pensionskassen PKA godt finde på at sælge Genan, hvis det rette bud kommer på bordet. 

- Der er ikke nogen af vores aktiver, der ikke er til salg, hvis det rette bud kommer. Men vi har lidt mere fokus på, at Genan kunne vi godt være interesseret i at sælge. Vi har reddet virksomheden, og hvis den rette mulighed opstår, er vi klar til at sælge vores aktier, siger Michael Nellemann Pedersen, PKA's investeringsdirektør, til avisen Danmark.

1:47
Retten i Viborg tog i dag hul på straffesagen mod Genan-stifter Bent A. Nielsen, der er tiltalt for at have svindlet for en halv milliard.

Svindel sag har skadet Genan

Genans stifter Bent A. Nielsen er i øjeblikket i retten for at forsvare sig imod anklagerne om bedrageri og mandatsvig for tilsammen 500 mio. kr.

Begge forhold har en straframme på op til otte års fængsel.

Selv om Bent A. Nielsen i dag ikke har spiller nogen rolle i Genan, vurderer den nuværende ejer, at sagen har haft en negativ påvirkning af dækvirksomheden. 

- Det er en investering, som vi havde meget store forventninger til. Det underliggende formål om at genbruge råmaterialer i en cirkulær økonomi klinger jo rigtigt, men sagerne om regnskabsmanipulation og penge, der er forsvundet, har skadet vores omdømme, siger Michael Nellemann Pedersen til avisen Danmark

Med fabrikken i Viborg, tre fabrikker i Tyskland og en meget stor fabrik i USA er Genan i dag verdens største aktør, der genvinder dæk, skriver avisen. 

2:53
Forud for retssag i Viborg om millionsvindel har erhvervsmanden Bent A. Nielsen udgivet sit eget forsvarsskrift.

Den hovedtiltalte i bedragerisagen Bent A. Nielsen nægter sig skyldig i alle anklager. Han har på helt utraditionel vis bedyret sin uskyld i en avis omdelt til husstande i Viborg.