Dårligt vejr giver skuffende tilskuertal til EM i cykling

Mens der har været succes på landevejene for rytterne, så er fremmødet langs landevejene skuffende. Det dårlige vejr er årsagen, siger Sport Event Danmark.

Medaljerne er regnet ned over værtsnationen ved cykel-EM i Herning, men det har i den grad også regnet i bogstavelig forstand.
    
Vejret skuffer arrangørerne. Fremmødet har heller ikke været, som Sport Event Denmarks direktør havde håbet.
    
- Vejret har bestemt ikke været med os. Jeg havde håbet, at der var fyldt med tilskuere. Den folkefest, som vi havde håbet på, og som vi havde til VM i 2011 (i København og Rudersdal, red.), er ikke på helt samme niveau, som vi havde drømt om, siger Lars Lundov.
    
EM blev indledt onsdag i regn, og regnen har i grove træk pisket ned over de midtjyske EM-ruter omkring Herning siden.
    
Sport Event Danmark har lagt fire millioner kroner i arrangementet. Herning Kommune har lagt et tilsvarende beløb. Også byens messecenter har lagt penge.
    
- Det har været godt cykelløb. Vi har alle talt om, at vejret ikke har været, som vi havde håbet på i august måned. Men det kan vi ikke gøre så meget ved, siger Hernings borgmester, Lars Krarup, til TV2.
    
Byens borgmester ser med mere optimistiske briller på arrangementet og tilskuerfremmødet.
    
- Vi kan se på tv-billeder, at folk sidder og griller i vejkanten, siger Krarup, som mener, at vi "kan være glade og tilfredse".
    
De danske atleter har indtil videre vundet ni medaljer ved EM.
    
Det tal kan med herrernes linjeløb søndag eftermiddag blive tocifret. Værtsnationen fører den store medaljestatistik ved EM så klart, at sejren for længst er i hus.
    
/ritzau/