Cyklister på sigtekornet

En jæger fik fire cykelryttere på sigtekornet under en jagt i Nordjylland. Nu forlanger de skiltning ved jagt i skoven.

jagercyk.jpg

Egentlig var Klaus Thomsen i skoven sammen med tre venner for at motionere. Da de kom over en bakketop i Tved Klitplantage i Nationalpark Thy stirrede de lige ind i løbet på en jagtriffel.

- Det var et chok for os alle sammen. Og det var virkelig ubehageligt, siger mountainbikerytter Klaus Thomsen fra Tved.

Bag riflen stod jæger Harly Jørgensen fra Herning. Også han er chokeret over oplevelsen, for det var tæt på.

- Havde det været for tyve år siden, så vil jeg ikke love andet, end at jeg havde haft skudt. Når man har afsikret og er klar til at skyde og så der kommer (noget), så kan man sige, så er man nok lidt tæt på, siger jæger Harly Jørgensen, Herning.

Forlanger skiltning

Det uheldige møde skete fordi, der ikke var nogle skilte, der advarede Klaus Thomsen og hans kammerater om, at der var jagt i skoven. Nu vil både jæger og cykelmotionister have skilte, der advarer om jagt.

- Vi skal i hvert fald ikke cykle her ude, når der er jægere i skoven. Det er helt sikkert, siger Klaus Thomsen.

Men problemet er, at statsskovene altid skal være åbne for alle, og der derfor ikke er noget krav om, at der skal skiltes ved indgangen, når der er jagt.

- Der vil være rigtigt mange situationer, hvor mennesker har kørt langt for at komme en tur i skoven. Og så hænger der bare et skilt, hvor der står; skoven lukket på grund af jagt. Og det er der bestemt ingen grund til, hvis der kun er en enkelt mand, der går på jagt i det ene hjørne, siger vildkonsulent Tommy Hansen, Naturstyrelsen Thy.