Cykling er det nye Zumba

Motionscykling er den hurtigst voksende sportgren herhjemme. Det mærker både cykelklubber og forhandlere.

Cykling_0.jpg

I 60'erne var det gymnastik. I 90'erne var den helt store voksen-sport svømning, som så blev afløst af løb og vandreture.

I begyndelsen af det nye årtusinde skulle alle på golfbanen og for nogle år siden vandt Zumba manges hjerter. Men NU er det så cykling, der er den helt store trend.

Hurtigst voksende sport

Vi cykler lige nu som aldrig før - og det betyder kronede dage for både cykelklubber og sportsforretninger. Faktisk er motionscykling lige nu den hurtigst voksende sport herhjemme.

- Der kommer hele tiden nye til. Vi har faktisk haft en tilgang på næsten det dobbelte indenfor to år, fortæller Bo Handberg Madsen fra Mejrup Cykel Club.

Selv om tendensen har været kendt de seneste 10-15 år, er motionscykling i dag den hurtigst voksende sportsgren herhjemme.

Hos webshoppen Cykelpartner.dk oplever de også tendensen. Butikkens omsætning er vokset med over 1000 procent de seneste år.

- Det går rigtig godt. Vi vækster, og vi har fuld fart på. For syv år siden, var vi kun lille mig ansat i firmaet, og i dag er vi 30 mennesker ansat, fortæller indehaver Michael Givskov, der forventer at skulle ansætte yderligere to indenfor nær fremtid.

En undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut fra 2011 viser, at omkring 350.000 danskere klæder om til træningstøj og sætter sig op på cyklen jævnligt, ikke bare til og fra jobbet, men for som motionister at træde pedalerne i bund ude på de danske landeveje.

På et år har 25 procent flere sat sig på motionscyklen i Danmark, så omkring 500.000 danskere i dag cykler for motionens skyld.

Cykling er især et hos blandt de plus 40-årige, som har tiden og pengene til de dyre cykler og udstyr.

2:20
Cykling er blevet den helt store voksen-sport. Det giver cykelklubber og sportsforretninger kronede dage.