Cykler mod sorg

Den 2. august tager 90 cykelryttere hul på 1100 kilometers cykeltur, altså sammen for det gode formål.

cyklermodsorg.jpg

Team Giv Håb er et dansk velgørenhedscykelhold, der samler penge ind til fordel for de børn og unge, der hvert år oplever deres forælder eller søskende bliver alvorligt syge eller dør. Den 2. august tager de hul på årets tur.

Jette Sandris fra Vellev ved Ulstrup har selv haft sorgen helt inde på kroppen. For fire år siden mistede hun sin søn Martin i en bilulykke. Det var derfor oplagt at deltage i årets tur med Team Giv Håb.

- Konceptet børn og unge og sorg står mit hjerte meget nær, fordi jeg selv har mistet min søn. Derfor var det meget vigtigt for mig, at melde mig til, siger Jette Sandris.

En hård tur

Nu skal hun sammen med veninderne Lone Kaae Sørensen og Marianne Gaba Nielsen igennem 1100 kilometers cykeltur rundt i hele Danmark. De tre har trænet sammen med resten af det 30 mand store Aarhus-hold siden 1. januar, og har cyklet mere end 3000 kilometer.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme afsted, men jeg har også sommerfugle i maven. Jeg er meget spændt på, om jeg holder til 160 kilometer om dagen, siger Jette Sandris.

Flere af de 30 ryttere på holdet har ligesom Jette Sandris haft sorgen tæt på. Og de pårørende er med på turen, ikke bag på cyklen, men i tankerne.

- Det har man helt sikkert. Man har én, der går og passer på dig, han er der hele tiden, siger Jette Sandris.