Cykelhandlers kedelige historik: Fjerde indbrud på et år

Cykler til en samlet værdi af 1,6 millioner kroner er det seneste år blevet stjålet fra Henning Jørgensens cykelforretning i Tjørring.

Henning Jørgensens butik var forskånet for tyveri i nogle år, men det seneste år har han fået stjålet cykler ad fire omgange til en værdi langt over en million kroner. Foto: Esben Kock Jensen, TV MIDTVEST

Indehaveren af Henning Jørgensen Cykler i Tjørring, Henning Jørgensen, må efterhånden være bejler til den uønskede titel som Danmarks mest uheldige cykelhandler. 

Læs også Se video: På under to minutter stjæler cykeltyve for 700.000 kroner

For fjerde gang på bare ét år brød tyve i nat ind i cykelforretningen nord for Herning, og i løbet af ganske kort tid stjal de cykler til en værdi af cirka 700.000 kroner. 

- Lige da jeg så det, tog jeg en ekstra dyb indånding. Der kom en lille tåre, for jeg syntes, at frustrationen var ved at blive for meget, siger Henning Jørgensen dagen derpå. 

I løbet af sidste sommer blev Henning Jørgensens forretning to gange udsat for tyveri. Derudover blev en varevogn, der holdt parkeret udenfor butikken, ligeledes tømt for sportscykler. 

Indbrud det seneste år

23. juni 2017: 31 cykler til en værdi af ca. 300.000 kroner
7. august 2017: 15 cykler til en værdi af ca. 250.000 kroner
24. august 2017: 23 cykler til en værdi af ca. 350.000 kroner
29. juni 2018: Ca. 25 cykler til en værdi af ca. 700.000 kroner

23. juni 2017: Første tyveri gennem taget 

Det første tyveri i en bølgen af indbrud fandt sted først på sommeren sidste år. Her brugte gerningsmændene en hidtil uset metode til deres ugerning.

Læs også Stort cykeltyveri: Hejste 31 cykler op gennem taget

Fra butikkens flade tag skar tyvene hul ned til udstillingen. Herfra hejste de over 30 cykler op gennem taget ved hjælp af wirere. 

- Jeg har aldrig set sådan noget før. Det var meget professionelt, og de har vidst, hvor de skulle skære hul, så de har sandsynligvis været inde i butikken før. Hullet var lige præcist stort nok til at få en cykel op, sagde Bent Smedegaard, der er sekretariatsleder ved lokalpolitiet i Herning, dengang til TVMIDTVEST.

7. august 2017: Varevogn tømt over natten

Halvanden måned efter det første tyveri i 2017, var den gal igen. Den 7. august mødte Henning Jørgensen ind til en varevogn, der var blevet tømt henover natten. 

Bilen stod parkeret ved forretningen i Tjørring. Tyvene skar hul i varevognen, og denne gang slap de afsted med sportscykler til en værdi af 250.000 kroner. 

24. august 2017: Andet tyveri gennem taget 

For anden gang i løbet af sommeren gik tyvene mere kreativt til værks, da de skaffede sig adgang til butikken ved at skære tre huller i taget. 

Læs også Nyt cykelkup: Hejser 23 cykler igennem taget

- Det er samme fremgangsmåde denne gang. De har skåret tre huller i stedet for et. Vi tror ikke, de har været inde i butikken. Vi regner med, at de har hejset cykler ud, sagde Bent Smedegaard fra Lokalpolitiet i Herning dengang til TV MIDTVEST.

Tyvene fik 23 cykler til en værdi af 350.000 kroner med sig. 

Tyve stopper ikke cykelhandleren

Ingen af tyverierne fra sidste år er blevet opklaret, og selvom forsikringen dækker Henning Jørgensens tab, så er der altid en masse bøvl forbundet med tyverierne, forklarer han. Derudover opstår der naturligvis utryghed. 

- En times tid før har de gået med lygter og lyst ind her, og de var også et stykke længere nede i butikken og lyste ind på vores mountainbikes dernede bagved. Og derfor går man jo og frygter en lille smule, om de kunne finde på at komme igen i morgen eller om 14 dage. Det er faktisk det, man mest frygter, siger Henning Jørgensen. 

Striben af tyverier rejser naturligt spørgsmålet, om cykelhandleren med den kedelige statistik gider blive ved med at drive sin forretning. Men selvom tyverierne giver skår i glæden, så insisterer Henning Jørgensen i dag på at blive ved.

- Først tænkte jeg: Kan det betale sig at blive ved? Men så tænkte jeg, at det altså ikke er tyveknægte, der skal bestemme, hvornår jeg skal holde. Og det er så ligesom det, der har holdt modet lidt oppe. Men det er hårdt, lyder det fra cykelhandleren.

Den dyreste cykel, der blev stjålet i denne omgang, er af mærket Specialized. Den sælges for omkring 105.000 kroner. 

02:15 Luk video