Coop: Nej tak til velfærdsgris

Dagligvarekæden COOP siger nej tak til at sælge den nye velfærdsgris. Det ærgrer Dansk Svineproduktion.

velfaerdsgris.jpg

Det skulle have været så godt. Både for grisene og kunderne. Men dagligvarekæden COOP siger nej tak til at sælge den nye velfærdsgris, der i følge landbruget er en gris, der har bedre vilkår end den konventionelle gris.

Velfærdsgrisen skulle altså være et alternativt og bedre tilbud i køledisken til de danske forbrugere. Og prisen skulle ligge 10-15 procent højere end konventionelt svinekød men stadigvæk under eksempelvis økologisk svinekød.

Uambitiøst koncept

Men konceptet er for uambitiøst lyder det fra COOP. En udmelding, der ærgrer et lokalt bestyrelsesmedlem af Dansk Svineproduktion.

- Jeg synes, det er et problem, at COOP, som er markedsledende i Danmark, ikke vil tilskynde et forbedret dyrevelfærd i de danske svinestalde. Og jeg synes, det er sølle, at man ikke starter med de koncepter, som vi har og ikke vil lade forbrugerne købe dem, siger Ejner Thomsen, bestyrelsesmedlem i Dansk Svineproduktion under Landbrug & Fødevarer.

Men Coop kalder projektet med velfærdsgrisen for uambitiøst.

- Velfærdsgrisen handler jo kun om søer, der får ekstra halm og er fritgående. Men det gælder jo ikke de andre grise, altså smågrisene og de øvrige grise, der får de her vilkår. Så vi synes, vi skal tænke bredere og være meget mere ambitiøse omkring dyrevelfærd, lyder kritikken fra Kommunikationsdirektør i COOP, Karin Hindkjær.

Landmænd gode til dyrevelfærd

Det radikale folketingsmedlem, Andreas Stenberg, så gerne, at Coop kom med et alternativ i køledisken.

- Det synes jeg er ærgerligt. Danske landmænd er gode til dyrevelfærd, og de laver også bedre kød end de udenlandske landmænd, og det her er jo et forsøg på at få det ud til forbrugerne, siger han.

Se mere om sagen i vores udsendelse 22.22:

2:11
Et nyt koncept for svinekød kaldet Velfærdsgrisen er foreløbig lagt på hylden. COOP siger nej tak.