Computerspil og øl byttet til pensel og lærred: Fire drenge har fundet ro

Andreas, Mads, Lauge og Hans har fundet ro ved at male i stedet for at fylde døgnet med computerspil.

De fire drenge har fundet ro ved at male.
De fire drenge har fundet ro ved at male.
Foto: Trine Markfoged Jensen, TV MIDTVEST

For fire drenge, Andreas, Mads, Lauge og Hans, der alle er i starten af 20'erne, er computer og øl skiftet ud. I stedet bruger de fire deres fritid på en lidt anden form for kreativ underholdning.

- Den første aften, hvor vi sad og havde et blankt lærred, var jeg lidt usikker på, hvad det var, jeg lige skulle gøre, siger Mads Rødgaard Bojesen.

Han og de tre andre drenge er nemlig begyndt at male med akryl på aftenskolen i Holstebro.

Det har givet dem helt ny energi.

Hjalp på psykiske problemer

Flere af drengene havde det nemlig psykisk svært, før de begyndte at male.

- Så kom vi ikke rigtigt ud af huset, og vi sad foran computeren meget og lavede ikke rigtigt noget. Det var så der, jeg begyndte at male. Så spurgte jeg min ven, om vi ikke skulle prøve at tage på malerkursus, og så tog vi på malerkursus. Det var skidesjovt og mega hyggeligt, siger Andreas Rohde.

Gruppen på to fordobledes og blev til fire, og siden har de fire venner malet sammen i en lade i nærheden af Struer, når de ikke har været på aftenskole i Holstebro.

- Det har givet en ro. I stedet for hele tiden at skulle rende rundt og være sammen med folk, så kan man også nogle gange bare sætte sig stille og roligt med et maleri selv og sidde og være kreativ. Eller selvfølgelig mødes med nogle kammerater og sidde og være kreativ. Så har man også noget at snakke om der, og det synes jeg faktisk, har været fantastisk, siger Andreas Rohde.

De fire drenge til akrylmaling på aftenskolen i Holstebro.
De fire drenge til akrylmaling på aftenskolen i Holstebro.
Foto: Trine Markfoged Jensen, TV MIDTVEST

Venner har ændret mening

Når fire drenge i deres bedste alder lige pludselig skifter computerspil og øl ud med pensel og lærred, så kan det være svært at forstå.

Sådan havde nogle af drengenes venner det i hvert fald. Men det ændrede sig.

- Mange af vores venner synes måske, det er lidt mærkeligt. Men efter, de kan se, hvor sjovt vi har det, synes de faktisk, det er sjovt. Vi har også haft nogle kammerater med. Og det kan godt være, de ikke er så kreative, men bare processen med at stå med et maleri og gøre det, det er jo mega fedt, forklarer Andreas Rohde.

De fire har efterhånden fyldt laden op med malerier, men de håber faktisk på, at der fremover ikke vil være lige så fyldt, som der er nu.

- Jeg har lavet en hjemmeside nu, og så håber vi, hvis vi er lidt heldige, at der er nogen, der vil købe lidt, siger Andreas Rohde på vegne af de fire, unge malere.

2:25
De plejede at drikke en øl og spille computer. Nu går de til akrylmaling på aftenskole, og de elsker det.