Computere for en halv million kroner stjålet

Medieskolerne i Viborg har fået stjålet 35 iMac fra et undervisningslokale. Samlet værdi; en halv million kroner.

iMac.jpg

Tirsdag aften mellem klokken 19 og 21 har en eller flere tyve brudt ind på Medieskolerne i Viborg. Her har de stjålet 35 27" iMac. De bliver brugt i undervisningen af fotografeleverne og har en samlet værdi på 500.000 kroner.

- Jeg er sikker på, at det er professionelle tyve, og det er sikkert bestillingsarbejde. De er kun gået efter computerne og har for eksempel ikke taget projektorer, der også var i lokalet, fortæller Max Jørgensen, der er rektor på Medieskolerne i Viborg.

Brudt branddør op

Ifølge Ove Jensen, der er sektionsleder hos Viborg Politi, har gerningsmændene brudt en kraftig branddør af aluminium op mellem klokken 19 og 21 tirsdag aften. Rektoren på skolen mener, at de har brugt professionelt værktøj.

- Vi har haft en håndværker ude og se på døren, og han mener, at tyvene har brugt et specialværktøj, som eksempelvis Falck bruger til at bryde biler op med ved trafikulykker. De kan ikke have brugt et almindeligt koben, forklarer Max Jørgensen.

Alle computerne har indgraveret teksten "Medieskolerne." Hvis nogle har observeret noget omkring skolen i går aftes eller ved noget om computerne, vil politiet meget gerne kontaktes. De har telefonnummer 114.