Comeback-kage skaffer 100.000 til nødhjælp

Inger Støjbergs kontroversielle kageopdatering på Facebook har inspireret Dansk Røde Kors til deres egen kage-status. Og det har givet penge i kassen.

Kage
Foto: Dansk Røde Kors

Den mest omtalte kage i kongeriget lige nu er uden tvivl den udlændinge- og Integrationsminister, Inger Støjberg, tirsdag lagde op på Facebook for at fejre stramning nummer 50 på udlændingeområdet.

Nu er Dansk Røde Kors hoppet med på kagebølgen, dog med et noget andet budskab. På seksårsdagen for begyndelsen på borgerkrigen i Syrien, opfordrer de deres følgere til at støtte med 50 kroner.

Men ministerens opdatering fik også en privat borger til at starte sin egen indsamling via Røde Kors' hjemmeside. Her opfodrede Tanja fra København til at donere en krone for hver stramning. Det har i skrivende stund kastet 119.000 kroner i nødhjælpskassen.

Selvom opslaget har påfaldende lighed med Inger Støjbergs, skal det ikke tolkes som en politisk kommentar. Det understreger organisationen i kommentarsporet.

- Hej Helle. Vi forholder os ikke til det politiske arbejde i forhold til flygtningene og fordelinger mellem landene. Vi hjælper i Danmark, og vi hjælper i nærområderne. Og når det er sagt, så har vi ikke fået bagt nogen tilsvarende kage - vi har købt tre marzerintærter i Netto. Hilsner Louise, Røde Kors.

Det må være op til læseren selv at vurdere. Udlændinge- og Integrationsministerens opslag her: