Cold Hawaii vinder surf-VM i 2017 sammen med København

Verdensmesterskaberne i StandUp Paddle Surfing skal næste afholdes i Cold Hawaii og København.

Den nordjyske verdensmester i StandUp Paddle Surfing (SUP) Casper Steinfath skal til efteråret 2017 forsvare sin titel på hjemmebane. Sammen med København har Cold Hawaii nemlig vundet kampen om at blive vært for verdensmesterskaberne.

- Dét bliver stort. Jeg er vokset op i bølgerne. Jeg kender dem rigtig godt. Det er en stor fordel for mig, at VM kommer til Thy, siger Casper Steinfath.

Til VM skal surferne, der vil komme til Danmark fra hele verden, både surfe på fladt vand og i vesterhavsbølger, og derfor bliver også København værtsby for stævnet. Her skal disciplinerne på fladt vand afvikles i Købenahvns Havn mens bølgekonkurrencerne afvikles i Cold Hawaii.

Mesterskaberne, der altså skal holdes i begge ender af Danmark, har fået navnet COPENCOLD HAWAII, og arrangørene er tirsdag samlet i Rio de Janeiro - verdens navle i disse uger - for at skrive aftalen om mesterskabet under.

Det er Friends of Cold Hawaii, Dansk Surf & Rafting Forbund, Copenhagen Watersports, Wonderful Copenhagen og Sport Event Danmark, der har fået mesterskaberne tildelt af International Surfing Association. Et mesterskab, der for første gang placeres i Europa.

Aftalen underskrives i Den Danske Pavilion på Ipanema-stranden i Rio. Her er repræsentanter fra ISA allerede til stede, fordi surfing er på OL-programmet i 2020. Og det er et sammenfald, der giver næste års mesterskaber vind i sejlene.

- At vi vinder VM samtidig med, at surfing bliver en OL-disciplin får en kolossal betydning for udviklingen af Cold Hawaii. Allerede nu er der mange, der har spurgt mig, hvad Cold Hawaii er for noget, siger Finn Jorsal.

Jakob Færch fra Dansk Surf & Rafting Forbund har høje forhåbninger til stævnets succes.

- COPENCOLD HAWAII vil være en nyskabelse inden for internationale SUP-races. Vi vil benytte lejligheden til at sætte gang i en række lokale og nationale aktiviteter før, under og efter begivenheden, der vil være med til at booste dansk stand up paddle, samle miljøet og få endnu flere danskere på vandet, siger Jakob Færch, formand for Dansk Surf & Rafting Forbund.