Cold Hawaii: Første gang uden en vinder

Hele ugen har de manglet vind i Klitmøller, og i dag måtte surfernes World Cup afsluttes uden en vinder.

Cold Hawaii2
Foto: CPH LIVE

Det er 7. gang, at Klitmøller er vært for Cold Hawaii PWA World Cup, men det er første gang, at de har sluttet konkurrencen uden at finde en vinder. Verdens bedste bølgewindsurfere har ventet på vind hele ugen, og lørdag kom de da også på vandet, men perioden med vind var så kort, at arrangørerne kun kunne nå at afvikle de indledende afdelinger.

- Det er naturligvis træls, at vi ikke kan kåre en vinder her i Klitmøller. Men vi kan ikke bestemme over vejret, så det er meget normalt i den her sport. Faktisk er det imponerende, at vi har fundet en vinder alle de foregående seks år, siger Robert Sand, der er projektleder for World Cup’en i Cold Hawaii.

Selv om det er første gang, at der ikke er blevet fundet en vinder i Klitmøller, så sker det tit ude i verden til andre afdelinger af World Cuppen, at der ikke bliver fundet en vinder.

- Det kan lyde mærkeligt, men jeg ikke skuffet over, at vi ikke kom på vandet. Vi er så vant til, at det er vejret, der bestemmer, om vi kan komme på vandet. Det sker hvert eneste år på World Cup’en. I stedet har vi lavet en masse sjov på vandet, som vi normalt ikke får tid til, fortæller Robert Sand.

Succes trods manglende vind

Selv om det sportslige har manglet i år, så er arrangørerne alligevel tilfredse. Hele ugen har publikum strømmet til, og det musikalske program har været fyldt med store navne. Blandt andet har Simon Kvamm, Nik & Jay og Peter Sommer givet koncerter.

- Vi har haft en fantastisk uge med godt vejr, mange mennesker på stranden, fantastiske koncerter og masser af flot windsurf på vandet. De frivillige har knoklet for at skabe en unik uge her i Klitmøller. Vi ville naturligvis gerne have kåret en vinder, men Klitmøller har trods det vist sig fra sin flotteste side, siger Robert Sand.