Coaster fri igen

Efter flere forsøg lykkedes det i nat at få den grundstødte Coaster Vestvind fri. Skibet er nu på vej mod Skive, hvor det vil blive tilbageholdt.

COASTER.jpg

Farvandsvæsenet begyndte i nat klokken tre arbejdet på at få den grundstødte coaster Vestvind fri fra bunden ved Thyborøn. Men det skulle vise sig at blive en længerevarende affære.

Første gang skibet blev slæbt fri gik det nemlig på grund igen kort efter. Dermed måtte Farvandsvæsenet igen hive det løs. Men denne gang blev skibet trukket helt til Thyborøn for at det kunne vende, og så lykkedes det endelig at fortsætte rejsen mod Skive.

Glade sømændI Skive vil skibet blevet undersøgt for skader, og indtil det er sket, er skibet tilbageholdt. På vej mod Skive vil det ligeledes blive eskorteret af miljøskibet Mette Miljø.

Men trods den lange nat på grund var sømændene glade for at blive hevet fri.

- De var da glade for, at vi kunne hjælpe dem, siger Villy Jakobsgaard, Stationsleder, Farvandsvæsenet, Thyborøn.

Har prøvet det før

Det er anden gang på bare et år, at den samme coaster støder på grund i dansk farvand. I april sidste år stødte Vestvind på grund 100 meter fra Korsørs kyst. Her blev en styrmand sigtet for spiritussejlads.

Politiet var på Vestvind natten til søndag for at tage en alkoholtest af kaptajnen. Men intet tyder ifølge Søværnets Operative Kommando på, at han var beruset.