CO2-Familien

CO2-Emilies ferie: Hun skal cykle 4200 kilometer

Emilie Agergaard fra CO2-familien vil på en ekstraordinær ferie. Hun skal sammen med en veninde cykle hele Marguerit-ruten henover sommeren.

Her er de på en Facebook Live til følgerne af deres side.
Her er de på en Facebook Live til følgerne af deres side.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

I januar fulgte TV MIDTVEST familien Agergaard, hvor familien i tre uger skulle leve så CO2-venligt som muligt. Det har inspireret Emilie Agergaard til at holde sin sommerferie på en CO2-venlig måde. 

Hun vil sammen med sin veninde Helena Krabbe-Larsen cykle Margueritruten igennem i løbet af sommerferien. Det er samlet 4200 kilometer. Det gør de for at prøve noget nyt, billigt - og CO2-venligt. 

De har sammen lavet en Facebook-side, hvor man i løbet af deres to måneder lange tur i landet kan følge dem. Siden hedder 'Vi cykler Margueritruten tynd', og her kan man også tilbyde husly på deres lange rejse. Men det er ikke nødvendigvis en seng, de leder efter.

- Ellers har vi teltet med, som vi kan slå telt op i baghaver. Det er jo også en kæmpe hjælp. En blød græsplæne er altid godt, siger Emilie Agergaard. 

Støtte fra flere sider

De to piger fra henholdsvis Lomborg og Tjørring har allerede fået noget støtte. Blandt andet har de igennem Danmarks grønne tænketank, Concito, fået betalt transport. 

- De har så sagt ja til at sponsorere vores transport som er færge og tog, fx over Storebælt og det er vi virkelig glade for, siger Emilie Agergaard. 

De to piger glæder sig virkelig til at komme afsted. De tager afsted d. 5. juli. 

- Vi elsker jo at cykle begge to, og det her med at se naturen på en anden måde, siger CO2-Emilie. 

Den to måneder lange cykelferie slutter i Lyngså d. 5. september.