CNN laver ravfeber-historie i Holstebro

Historien om ravfeberen i Holstebro er på vej ud til hundrede millioner af seere verden over, efter CNN aflagde Holstebro Auktioner et besøg.

ravfeber_1.jpg

Her hos TV MIDTVEST har vi fortalt historien om kinesiske opkøbere, der strømmer til Holstebro auktioner i jagten på rav. Nu har en af verdens allerstørste tv-medier CNN fået øjnene op for historien, der nu er på vej mod millioner af seere verden over.

- Det er da noget vi er enormt stolte over at være udvalgte til, siger Casper Hansen fra Holstebro Auktioner.

Casper Hansen har tilbragt et par timer sammen med et tv-hold fra CNN, der var fløjet til Danmark, og nærmere bestemt Holstebro for at fortælle historien om ravfeberen. Prisen på rav er de seneste år steget så kraftigt, at vægtprisen ligger på samme niveau som prisen på guld.

1:35
Her kan du se indslag fra TV MIDTVEST om CNN's optagelser i Holstebro.

Silkevejen
CNN laver i øjeblikket en programserie om 'Silkevejen'. De tusinde år gamle handelsruter, der forbandt Europa, Mellemøsten og Asien. Dengang solgte vikingerne også rav til kineserne, præcis ligesom Holstebro Auktioner gør i dag.

- Vi er i Danmark for at se på vikingeskibe, på de arkæologiske fund fra vikingetiden og så kigger vi på rav-handlen, som den er i dag, siger Victoria Brown, der er producer på programserien.

Ravfeberhistorien kan ses - nu på CNN - den 17. december.

Kan du ikke vente på CNNs udgave af ravfeber i Holstebro, kan du se et par af vores indslag fra arkivet her i artiklen.

 

1:34
Indslaget her har tidligere været sendt på TV MIDTVEST og handler om de høje ravpriser.

 

1:35
Indslaget her har tidligere været sendt på TV MIDTVEST og handler om de høje ravpriser.