CL-revanchen udebliver: Skjern taber i Frankrig

Skjern Håndbold blev sendt hjem fra besøget hos Nantes med et nederlag på 27-35 i Champions League.

Thomas Mogensen (Arkivfoto)

Nantes blev stopklods for Skjerns håndboldherrer i kvartfinalen i sidste sæsons udgave af Champions League.

I denne sæson er begge hold placeret i gruppe B, og det danske mandskab håbede derfor på revanche i søndagens udekamp.

Sådan gik det ikke.

Nantes, der nåede helt til finalen i sidste sæson, var klart stærkere end Skjern i anden halvleg og vandt 35-27.

Dermed hentede det franske hold sin første sejr i gruppen, mens Skjern efter tre kampe har to sejre og et nederlag.

Jævnbyrdig første halvleg

Første halvleg var dog særdeles jævnbyrdig. Holdene skiftedes til at tage føringen, og det stod blandt andet 4-4, 8-8, 11-11 og 14-14, før Nantes bragte sig foran med to ved stillingen 16-14.

Den rutinerede fløjspiller Anders Eggert var skarpeste mand hos de forsvarende danske mestre.

Eggert lavede fem mål i kampens første 30 minutter og var en af de væsentligste årsager til, at Skjern kun var bagud 16-17 ved pausen.

I begyndelsen af anden halvleg skrumpede Skjerns vinderchance, efterhånden som franskmændene smækkede boldene i kassen.

David Balaguer var en evig trussel mod det danske forsvar, og fem minutter inde i anden halvleg gav han Nantes lidt luft med sit mål til 21-18.

Skjern-nordmanden Eivind Tangen holdt liv i Skjerns håb om point ved at kanonere bolden i nettet til 20-23 med knap 20 minutter igen.

Skjern forsøgte at leverere comeback

Skjern forsøgte at iværksætte et comeback, men spillet foregik for det meste på franskmændenes præmisser.

Derfor virkede det også som dødsstødet, da Valero Rivera Folch scorede til 27-22.

På sidelinjen grublede Skjern-træner Ole Nørgaard over, hvordan han skulle få bugt med hjemmeholdet. Men det lykkedes aldrig, og i stedet tog Nantes sin første sejr i årets Champions League-turnering.

Desuden må det give panderynker, at Skjern-profilen Bjarte Myrhol undervejs udgik med et vrid i knæet.

I alt otte hold er placeret i Skjerns gruppe. Gruppevinderen rykker direkte i kvartfinalen, mens de fem hold, der følger efter, skal i aktion i ottendedelsfinalen.

Efter tre runder har franske Paris Saint-Germain og ungarske Pick Szeged maksimumpoint i gruppen.