Cimbrias årsregneskab er det bedste nogensinde

Thisted-virksomheden Cimbria A/S øgede i 2015 driftsresultatet med 35 procent til over 188 millioner kroner. Det er deres bedste årsregenskab til dato

Virksomheden Cimbria A/S i Thisted øgede i 2015 driftsresultatet med 35 procent til over 188 millioner kroner, hvilket ifølge Børsen er godt 50 millioner kroner mere end den forrige ejer Axcel formåede.

Adm. direktør Søren Overgaard peger på, at en del af fremgangen skyldes store investeringer i produktion og automatisering.

-Vi har satset i Afrika og Mellemøsten, hvor vi netop i forbindelse med kronprinsparrets besøg i Saudi Arabien åbnede salgskontor. Samtidig har vi på markeder som Rusland og Ukraine med svære betingelser politisk og valutamæssigt holdt fast og fået gode ordrer fra multinationale såsædsproducenter, siger Søren Overgaard til Børsen.

Cimbria fik sidste år en ordre af de helt store fra en egyptisk kunde. Ordren var på trekvart milliard på et siloanlæg. Det har naturligvis indflydelse på 2015-regnskabet, der betegnes som det bedste nogensinde.

Den nordjyske virksomhed, der leverer udstyr til håndtering, bearbejdning og oplagring af korn og såsæd rundt om i verden, omsatte i 2014/2015 for i alt 1,332 milliarder kroner.