Cimbria solgt for 2,3 milliarder kroner

Thisted-virksomheden Cimbria er blevet solgt for 2,3 milliarder kroner til den amerikanske koncern AGCO. Det skriver Børsen.

Der er kapitalfonden Silverfleet Capital, der siden 2013 har ejet virksomheden. Med salget har Silverfleet ifølge Børsen mere end tredoblet sin investering efter at have købt Cimbria af danske Axcel for tre år siden for omkring 1 milliard kroner.

Søren Overgaard fortsætter som administrerende direktør under AGCO, der ikke har planer om at flytte danske arbejdspladser ud af landet.

Amerikanske AGCO’s overtagelse af Cimbria i Thisted, giver ifølge den administrerende direktør et stærkt afsæt for endnu større vækst i udlandet.

– Det giver nogle rigtig gode synergieffekter. AGCO har nogle produkter, som vi mangler i vores portefølje, og så giver de os en større geografisk rækkevidde i områder, hvor vi ikke har produktion i øjeblikket, siger Søren Overgaard til Børsen.

Og han ser med stor fortrøstning på Cimbria’s fremtid.

– Der er ingen tvivl om, at den nye ejer vil bruge os som en vækstmotor, og det bliver rigtig spændende at være en del af, lyder det fra Søren Overgaard, der satte sig i Cimbrias chefstol sidste år.

 

Det er et Cimbria i fin form, som den London-baserede fond nu sender videre. Cimbria havde sidste år rekordoverskud.

Cimbria fik sidste år en ordre af de helt store fra en egyptisk kunde. Ordren var på trekvart milliard på et siloanlæg. Det havde naturligvis indflydelse på 2015-regnskabet, der betegnes som det bedste nogensinde.

Den nordjyske virksomhed, der leverer udstyr til håndtering, bearbejdning og oplagring af korn og såsæd rundt om i verden, omsatte i 2014/2015 for i alt 1,332 milliarder kroner.