Christina svømmer 100 kilometer i træk: Sådan vil hun klare det

En ekstremsvømmer fra Ringkøbing er lige nu på vej mod Sverige.

04:11

Hør Christina Hedegård beskrive sin taktik her. Video: TV2 Nord

Hvis alt går efter planen, så vil det tage 43-årige Christina Hedegård fra Ringkøbing to døgn at svømme fra Danmark til Sverige.

Læs også Så er hun på vej: Christina vil svømme fra Danmark til Sverige

Klokken fem i morges gik hun i vandet ved Asaa i Nordjylland og satte kurs mod Hönö ud for Göteborg i Sverige. Turen er 100 kilometer lang, og planen er, at Christina Hedegård skal blive i vandet hele turen.

Hun fortalte inden afgang, at hun forventer kriser undervejs.

- Jeg ved jo, at lige så mange engle, der er derude, lige så mange dæmoner er der. Det er dem, jeg skal have håndteret undervejs. Der har jeg en mental strategi. Når de kommer de hårde ture, så vil jeg for eksempel tænke på nogle mennesker, som ikke er her mere. For eksempel min far, siger hun og tilføjer:

- Så vil jeg bruge en time på at tænke på ham og alle de gode oplevelser, vi har haft sammen. Det er ud fra tesen om, at det er følelsen der styrer den kropslige reaktion. Det har jeg arbejdet meget med. Det er mig selv der er herre over, hvordan jeg har det.

Tyve år i forsvaret

Men selvom psyken er på plads, så er to døgn med fysisk aktivitet uden søvn lang tid. Christina Hedegård har tidligere svømmet fra Sjællands Odde til Djursland, cirka det halve af denne tur. Her følte hun selv, hun kunne svømme længere.

Læs også Christina vil svømme 100 km til Sverige uden pauser

- Noget af forberedelsen er tyve år i forsvaret, hvor man kan sige, at jeg har prøvet det med at være i gang i mange timer, så på den måde har der været en lang forberedelse. Men jeg tænker også, at det må være sværere at falde i søvn, når man hele tiden har vand i ansigtet, siger hun med et grin.

Underholdning får hun fra en vandtæt MP3-afspiller, hvor hun både skal høre musik og podcasts, og maden er særligt udvalgt. Den er fedtholdig i stedet for fyldt med kulhydrater, og består blandt andet af avokado med soya, mandler, hjemmelavede Bounty-barer og græsk yoghurt. Alt maden får hun serveret i en kop.

- Og så tænker jeg også, at det bliver rart med en kop varm te en gang imellem, slår hun fast.

Christina Hedegård støtter Psykiatrifonden, og du kan følge hende på hendes Facebook her.

01:02

Søndag risikerer Christina Hedegård at møde meterhøje bølger, men det bekymrer hende ikke.

Luk video