Christian Kjær vinder ekspropriationssag

Rigmanden Christian Kjær har vundet en sag mod Struer Kommune om ekspropriation af hans jord i Natur- og miljøklagenævnet. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

venoe1.jpg

Struer Kommune må ikke ekspropriere Christian Kjærs jord på Venø til fordel for en idrætshal til Venø Efterskole. Det har Natur- og Miljøklagenævnet slået fast.

De seneste syv år har efterskolen ønsket at bygge en sportshal nord for skolen på Christian Kjærs jord. Men han har ikke ønsket at sælge jorden fra. Derfor eksproprierede Struer Kommune jorden i marts sidste år.

Hal kan komme alligevel

Selvom sagen nu har fået et foreløbigt punktum, kan det godt være, at skolen får en idrætshal.

Natur- og Miljøklagenævnet indstiller, at der gives tilladelse til, at hallen bygges tættere på skolen. En indstilling der passer Christian Kjær fint.

 - Meningen er jo, at vi skal finde en fornuftig løsning. Jeg har aldrig været imod, at efterskolen får en hal. Vi skal bare finde en løsning, hvor venøboerne kan bevare deres udsigt, siger Christian Kjær til Dagbladet Holstebro-Struer.

Se indslag om sagen fra den 28. marts 2012:

2:08
Kan en kommune tillade sig at ekspropriere en privat grund mod ejerens vilje? Det mener de i Struer Kommune, der netop har vedtaget at ekspropoiere noget af erhvervsmand Christian Kjærs jord på Venø for at gøre plads til en idrætshal.