Christian Kjær mod udvikling på Venø

Beboerne på Venø har lanceret en udviklingsplan for øen. Men de møder modstand til ideen hos rigmanden Christian Kjær, der ejer mere end 40% af øen.

03032010kjaer001.jpg

Beboerne på Venø ønsker udvikling på øen. Der skal være en skovbørnehave, et kur-hus, en sportshal til efterskolen, der skal udstykkes og være plads til lejrskoler og mange andre ting. Men ideerne risikerer bare at blive ved snakken, for en helt bestemt person på øen har bestemt sig for at være imod planen.

Rigmanden Christian Kjær, som vel nok er mest kendt for at have været gift med rejsedronningen Janni Spies, samt hans familie, er kommet på Limfjordsøen i årtier, og har lige så længe opkøbt jord på øen. Senest har Christian Kjær købt ejendommen Nørreriis med godt 30 ha midt på øen, deriblandt Venø Camping, som han officielt overtog i mandags. Nu ejer han mere end 40% af øen og han er en central modspiller til de nye planer.

- Jeg mener, at mange af vores danske øer skal bruges som naturreservater, sådan at man gemmer noget til nogen, der kommer over. Jeg ved, at 80% af dem, der kommer over, kommer for at kigge på naturen, de kommer ikke for at se på en bebyggelse både til højre og venstre. De vil se vandet, skoven og dyrene, mener Christian Kjær, som ikke vil lade Venøboerne hverken udstykke eller bygge på sine jordbesiddelser.

- Vi skal lige huske, at der er seks huse til salg derovre i øjeblikket, så der er ikke rigtig grund til at bygge ud. Først skal man jo fylde de huse og så skal der være et krav om, at der er nogen, der vil derover at bo igen, siger Christian Kjær, som mener, det er begrænset, hvor meget mere, man kan bygge på øen, som i forvejen har en kro, havn, efterskole, sommerhuse og faste beboere.

I 2003 mistede øen sin folkeskole, som blev lukket på grund af besparelser. Siden er flere familier flyttet fra øen, som i dag huser ca 200 indbyggere. Borgerforeningen Venøboen vil gerne have øens indbyggertal op på 250-300, men det kræver nogle nye tiltag, mener foreningen.

Se interviewet med Christian Kjær:

Link til hjemmeside om Venø:

Venoe.infoland.dkØens udviklingsplan