Chokeret søskendepar udskrevet efter hjemmerøveri

Politiet betegner overfaldet på de ældre mennesker som særdeles groft og vil meget gerne have hjælp fra offentligheden.

Det søskendepar, der onsdag aften blev udsat for et hjemmerøveri på en landejendom på Øster Marupvej uden for Skjern, er nu udskrevet fra Regionshospitalet i Herning.

Det oplyser vicepolitiinspektør Jim Hansen fra Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST.

- De er selvfølgelig chokerede, men er behandlet for deres skader og udskrevet igen, siger vicepolitiinspektøren, der ikke ønsker at komme nærmere ind på de skader, de ældre mennesker fik under den hårdhændede behandling.

Midt- og Vestjyllands Politi fik anmeldelsen om hjemmerøveriet klokken 20.15. Den 85-årige kvinde, der bor alene på ejendommen, blev overrasket af to mænd, der bandt hende og herefter gennemrodede huset for værdier.

Senere kom kvindens 72-årige bror forbi for at besøge sin søster. Han blev også overfaldet og bundet.

Har sikret flere spor

Gerningsmændene var på stedet i en halv times tid, inden de kørte væk i en bil. Det lykkedes herefter den 72-årige at vriste sig fri og tilkalde hjælp.

Jim Hansen betegner overfaldet som særdeles groft og understreger, at politiet er meget interesseret i hjælp fra offentligheden.

- Vi hører meget gerne fra vidner, der har bemærket noget usædvanligt i går aftes mellem halv otte og halv ni. Det kan være en bil, der har været inde og vende på en gårdsplads, eller personer, der blev bemærket i området, siger han.

Politiet har også selv spor at gå efter. Kriminalteknikere arbejder på gerningsstedet, og politihunde undersøger området omkring ejendommen.

- Vi er meget tidligt i efterforskningen. og vi har mange efterforskningsmuligheder, som vi benytter os af. Jeg kan ikke komme ind på, hvad vi har sikret os af spor, men de bliver minutiøst gennemgået. og vi sikrer alle de spor, vi kan, siger Jim Hansen.

Nabo: Det kommer meget tæt på

TV MIDTVEST har talt med en af beboerne i området, Lars Blom Pedersen. 

- Det er virkelig hårrejsende. Det kommer meget tæt på. siger han.

Jim Hansen mener umiddelbart ikke, at beboerne i området skal være nervøse for, at gerningsmændene vender tilbage.

- Jeg kan godt forstå, hvis man bliver bekymret, men det er heldigvis yderst sjældent, at der bliver begået hjemmerøverier, og at det skulle ske igen i samme område, er yderst usandsynligt, siger han.

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114.