Chok: Vil fjerne halvdelen af skoler

Holstebro Kommunes Skoleforvaltning foreslår at lukke 10 ud af 21 skoler.

Skolemassakre_0.jpg

For at styrke fagligheden skal der i fremtiden være mindst to klasser på alle klassetrin. Det siger en ny rapport fra kommunens embedsmænd, der lægger op til en omfattende ændring af skolestrukturen.

Nye fokusområder

Holstebro kommune vil de kommende år omstrukturere væsentligt i økonomien i folkeskolen. Kommunen har valgt tre fokusområder:

Bedre efteruddannelse til lærerne, flere timer til eleverne og opgraderet IT-udstyr i undervisningen.

Skal finde 25 mio.

For at financiere den satsning, skal der findes 25 millioner kroner. Derfor lægger forvaltningen op til, at lægge flere skoler sammen og helt lukke ti af de 21 skoler.

De ti skoler der er i spil er: Ellebækskolen, Idom-Råsted Skole, Nørrelandsskolen, Nr. Felding Skole, Sevel Skole, Borbjerg Skole, Naur-Sir Skole, Ejsing Skole, Ryde Skole og Staby Skole

Lukninger nødvendigt

Formanden for Børn- og ungeudvalget i Holstebro Kommune, Morten Flæng, understreger, at der blot er tale om et forslag, men skolelukninger er en nødvendighed.

- Det ser voldsomt ud med ti lukninger, men vi skal finde 20-25 millioner. Nu har forvaltningen præsenteret en buket af muligheder, og så kan vi politikere plukke af den, siger Morten Flæng til TV/MIDT-VEST.