Cheminova masse-fyrer igen

Den nye ejer af Cheminova, FMC, skærer igen ned. 80-85 medarbejdere mister jobbet.

Cheminova_0.jpg

Kemikoncernen Cheminova i Harboøre fyrer nu igen medarbejdere. For under tre måneder siden fyrede de nye ejere, amerikanske FMC, 23 medarbejdere i forsknings- og udviklingsafdelingen. Nu er det håndværkerne, der står for tur. Mellem 80-85 ansattes står til at miste jobbet.

- Det er vedligeholdelsesafdelingen, det vil ramme. Strategien er, at virksomheden skal have en mindre stab af håndværkere, mens resten af arbejdet skal tilkøbes af firmaer uden for virksomheden, som vil blive tilkøbt efter behov. På den måde nedsættes de faste udgifter, siger kommunikationsdirektør, Lars-Erik Kruse Pedersen til Dagbladet Holstebro-Struer.

Arbejdspladser til København

Medarbejderne fik besked om fyringerne mandag formiddag. I løbet af ugen vil det vise sig, hvad det endelige tal lander på.

Cheminova blev solgt til FMC i september 2014, og det har medført store ændringer. I øjeblikket er de blandt andet ved at oprette et nyt europæisk hovedkvarter i København. Her planlægger man ifølge Dagbladet Holstebro-Struer at ansætte 125 medarbejdere i stabs- og udviklingsfunktioner.

1:53
Kemivirksomhedens nye amerikanske ejer skærer til og fjerner 80-85 medarbejdere i det vestjyske.

Her kan du se vores indslag om de seneste Cheminova-fyringer i juni: