Cheminova flytter 60 arbejdspladser

Harboøre-virksomheden flytter igen arbejdspladser til ærgrelse for de ansatte. Flytningen kan muligvis også få konsekvenser for lokalsamfundet

De nye ejere af kemikalievirksomheden Cheminova, amerikanske FMC, fortsætter med at flytte arbejdspladser fra Harboøre Tange til Hørsholm på Sjælland. Det drejer sig om 60 medarbejdere, der har fået tilbudt job i Hørsholm, hvor FMC etablerer et nyt europæisk hovedkvarter og innovationscenter. I alt er over 200 ud af arbejdspladser på Cheminova i Harboøre Tange forsvundet gennem det sidste halvandet år.

- Det er ærgerligt, at så mange arbejdspladser skal flyttes. Det var ikke det, vi havde håbet på. Vi håbede, at vi kunne få lov til at beholde flere funktioner her, og at vi kunne være hovedkontor i Europa. Det var desværre ikke det, der kom til at ske. Der kan selvfølgelig være fordele ved at have nogle afdelinger i København, og der har de vurderet, at fordelen er større ved at være i København fremfor her i Thyborøn. Det giver en vis bekymring. Jeg har især tid oplevet tvivl gennem den seneste tid, om hvorvidt det her kan fortsætte, siger Gunnar Krarup Andersen, fællestillidsmand, Cheminova.

Det er flere bonusordninger, der skal lokke medarbejderne fra Harboøre til Hørsholm. Det er især de højtuddannede medarbejdere, der er bud efter.

Lars Kamstrup, chefredaktør på Lemvig Folkeblad, har fulgt virksomheden tæt gennem de sidste mange år, og han mener, at flytningen af lokale arbejdspladser kan blive et tab for hele kommunen.

- Det er en meget trist udvikling. Det er ikke bare arbejdspladser, der forsvinder. Det er vidensbaserede arbejdspladser, og dem har vi ikke mange af i forvejen i Lemvig kommune. Det er først og fremmest skidt for virksomheden. Men når de bor her, påtager de sig nogle roller i lokalsamfundet, hvor de tager mange initiativer i andre sammenhænge, så derfor er det rigtig skidt, Lars Kamstrup.