Fodbold: Cheftræner lige ved at fortryde sit ja til Viborg

Jacob Neestrup var tæt på at vende om, da han var på vej til sit nye trænerjob i Viborg. Han var ikke sikker på, at det var en god idé at blive cheftræner i Viborg.

Jacob Neestrup var tæt på at fortryde, at han havde sagt ja til trænerjobbet i Viborg FF.
Jacob Neestrup var tæt på at fortryde, at han havde sagt ja til trænerjobbet i Viborg FF.
Foto: Dan Sørensen, TV MIDTVEST

- Da jeg kører herover på verdens længste landevej fra Vejle til Viborg, var jeg da ved at skide i bukserne for at være helt ærlig. Jeg var ikke 100 procent sikker på, at det var rigtigt for mig. Og nu var det ikke mig, der kørte bilen, men jeg var tæt på at sige, at vi skulle vende om, siger Viborg FFs træner Jacob Neestrup.

I den nyeste udgave af videopodcasten Fodboldfamilien fra TV MIDTVEST løfter 31-årige Jacob Neestrup sløret for, at han faktisk var tæt på slet ikke at skrive under på cheftrænerkontrakten med Viborg FF.

Han havde, da han fik henvendelsen fra Viborg FF, et godt job, ja faktisk et drømmejob som assistenttræner for Ståle Solbakken i sin hjerteklub, FC København.

- Jeg havde også en snert af dårlig samvittighed overfor Ståle og FCK. Og så kom jeg i tvivl, da jeg kørte herover fra København, om jeg overhovedet skulle være cheftræner. Og det er jeg såmænd stadig. Nu prøver jeg det af her i Viborg, men det kan da godt være, at jeg om et par år skal vende tilbage til assistentrollen og være den bedste assistenttræner, understreger Jacob Neestrup.

Var nødt til at sige ja

Nu er han tre måneder inde i jobbet som cheftræner for Viborg FF. Han er i Viborg med hud og hår og har sagt farvel til livet i København. Sammen med sin kone er han flyttet i rækkehus lidt udenfor Viborg. Som en kontrast til livet i storbyen.

- Jeg synes, at det her job er vildt spændende. Og i sidste ende var jeg nødt til at sige ja til den her udfordring. For at lære noget som træner og som leder. Jeg havde måske brug for at prøve noget andet. Men det var slet ikke noget, jeg opsøgte selv. Det var en mulighed, der kom, siger træneren, der er den yngste cheftræner i de to bedste fodboldrækker herhjemme.

I dag er han glad for, at han tog mod til sig og sagde ja til Viborg FF for tre måneder siden.

- Det er spændende, og jeg nyder det. Men jeg kan også godt mærke, at det er et hårdt job. Jeg lukkede for eksempel ikke et øje efter vores uafgjorte kamp mod Næstved forleden. Der er mange trænere, der siger, at de ikke læser aviser og det, der står på nettet. Jeg siger ikke, de lyver, men jeg tror, mange alligevel læser det. Og jeg kan mærke, at jeg tager det personligt, når folk siger, at Viborg spillede ringe i weekenden. Det rammer mig, fortæller Jacob Neestrup.

44:24
I videopodcasten Fodboldfamilien med Dan Sørensen løfter Jacob Neestrup sløret for, at han faktisk var tæt på slet ikke at skrive under på cheftrænerkontrakten med Viborg FF.