Chefredaktør: Mediestøtte sikrer ordentlig lokal dækning

Chefredaktøren på Viborg Stifts Folkeblad mener, at mere mediestøtte til lokale medier vil give bedre dækning.

Chefredaktøren på Viborg Stifts Folkeblad, Lars Norup hilser mere mediestøtte velkommen.
Chefredaktøren på Viborg Stifts Folkeblad, Lars Norup hilser mere mediestøtte velkommen.

Et flertal i Folketinget vil bruge det kommende medieforlig til at øge statsstøtten til lokale og regionale medier. Chefredaktør på Viborg Stifts Folkeblad, Lars Norup, hilser tilkendegivelsen velkommen. Han mener, at den kommer i sidste øjeblik. 

- Jeg tænker, at det er på tide. Det er i sidste øjeblik for mange lokale mediers vedkommende, at der ryger flere penge til dem end til landsmedier, siger Lars Norup.  

Netop nu er Folketingets partier i gang med at forhandle en ny fireårig aftale om medier og mediestøtte. Politiken skriver mandag, at et flertal vil øge støtten til de lokale medier. 

- For mig handler det om, hvor vi bedst kan understøtte vores demokrati og den demokratiske debat med vores mediestøtte, og der er behov for at styrke lokalmedierne, siger Socialdemokraternes Kultur- og Medieordfører Mogens Jensen. 

Mere journalistik uden for hovedstaden

Pengeindsprøjtningen til den lokale og regionale presse skal ifølge Mogens Jensen sikre, at der kommer flere og grundigere historier om livet uden for hovedstaden. 

Chefredaktøren i Viborg bakker synspunktet op.

- Jeg er selvfølgelig glad for det. Også fordi, at det giver en mulighed for, at flere lokalsamfund kan få ordentlig, reel og bred dækning af journalister, som er frie og uafhængige, siger Lars Norup.

- Hvis man kigger ud over det danske landkort, så er der jo faktisk allerede nu adskillige kommuner, som ikke har rigtig journalistisk dækning på stort og småt og politik og andre ting.

Er det en politisk opgave at sikre de private mediers overlevelse?

- Man kunne jo godt sige, at det er ikke en politisk opgave, men nu er den danske medieverden jo fedtet ind i tilskud her og der. Danmarks Radio, TV2 - som du jo selv er en del af – og andre. Så det er en ulige konkurrence, der er for de private medier. Derfor er det nødvendigt også at støtte dem, siger Lars Norup.