Chefredaktør: - Det er mildest talt amatøragtigt

Chefredaktør for Viborg Stifts Folkeblad, Lars Norup, undrer sig ligesom hospitalsmedarbejderne over fyringerne af to fremtrædende ledere på regionshospitalet i Viborg.

05:08

Chefredaktør på Viborg Stifts Folkeblad, Lars Norup, sætter ord på de overraskende fyringer af to hospitalsdirektører i Hopsitalsenhed Midt.

Chefredaktør Lars Norup har fulgt diskussionen om besparelserne i region Midtjylland og i særdeleshed besparelserne som rammer hospitalet i Viborg. Han undrer sig også over, at hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejedirektør Tove Kristensen mandag blev bedt om at fratræde med øjeblikkelig virkning og dermed reelt fyret.

Læs også Regionsdirektør: - Tilliden til trænerne er væk

Mildest talt virker det ret amatøragtigt og ekstremt dårligt timet. 

Lars Norup, Chefredaktør, Viborg Stifts Folkeblad

- Der er ingen, der kan forstå det. Det er to loyale medarbejdere, som har været der i mange år. Vi er målløse alle sammen, siger han.

Læs også Hospitalsansatte undrer sig over direktørfyringer

Chefredaktøren retter i dagens leder i Viborg Stifts Folkeblad også sin undren videre over beslutningen, og forsikrer læserne om, at 'avisen vil vil være ekstra omhyggelig med at følge og afdække eventuelle overgreb mod sygehuset', som han formulerer det. 

- Mig bekendt så har de (de to fyrede direktører red.) levet op til de målsætninger, der er politisk fastsat. Jeg ved simpelthen ikke, hvad det er for nogle mål, direktionen har haft, som de ikke skulle følge, og man har selv bedt om indspil til spareplanen, konstaterer chefredaktøren. 

Ifølge Lars Norup er fyringerne et udtryk for en direktion, som har ville markere sig over for lederne på hospitalet. i Viborg. 

Læs også To direktører i Hospitalsenhed Midt stopper omgående

- Måske skulle de have hævn over, at de ikke fik gennemtrumfet deres spareforslag, som var ensidigt rettet mod Viborg sygehus, spekulerer han.  

I tirsdagens leder udtrykker Lars Norup også sympati for de ansatte i Hospitalsenhed Midt, som han beder 'rykke sammen i bussen' og fortsætte det gode arbejde på trods af den turbulente tid. 

Se hele analysen fra chefredaktør Lars Norup i indslaget i toppen.