To chauffører tiltalt i stor svindelsag

Politiet rejser nu tiltale mod to chauffører for at snyde med kørehviletidsreglerne.

040712koerfusk_0.jpg

Politiet har efterforsket sagen i mere end et år, og 27 chauffører hos vognmandsfirmaet Per Bjarne Andersen i Hanstholm er blevet sigtet. Nu kommer to af dem for retten. Anklagemyndigheden vil prøve sagen af, inden de tiltaler resten.

 - Vi vil godt lige, inden vi brænder den store sag af, med 27 chauffører og rigtig mange rets dage, prøve den af på to chauffører, og se hvad retten egentlig siger til vores beviser, siger Christian Højgaard advokaturchef ved Midt- og Vestjyllands politi.

Risikerer store bøder

Den ene chaffør er tiltalt for at snyde med tre kørsler og den anden for ti. Det koster 3000 kr. i bøde, pr. kørsel der bliver snydt med. Sidstnævnte risikerer også en betinget frakendelse af kørekortet pågrund af det høje antal ulovlige kørsler.

Blev afsløret af magnet

Det hele startede i januar 2011, da en politikontrol fandt en magnet monteret på en af lastbilerne fra vognmandsfirmaet Per Bjarne Andersen. Magneten kan sætte det udstyr, der registrerer en lastbils kørsel, på hvile. På den måde ser det ud som om, den holder stille, når den i virkeligheden kører.

Måske også sag mod firmaets ledelse

Anklagemyndigheden vil også bruge de to retssager til at se, om de kan rejse en sag mod ledelsen i vognmandsfirmaet. Firmaet er siden sagens start gået konkurs, men den tidligere ejer Per Bjarne Andersen er indtil videre ikke sigtet. Han vil i dag ikke kommentere sagen.

2:09
Anklagemyndigheden mener, at to chauffører fra Hanstholm-firma brugte en magnet til at snyde - mange andre risikerer også en tur i retten.