Chauffør i livsfare efter hundebid: Kan ikke få erstatning

Chauffør fra Viborg lå i koma i 10 dage efter hundebid på tur til Sverige. Arbejdsskadestyrelsen mener, at ulykken skete i hans fritid.

Gert Kjærskov
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Ankestyrelsen skal nu afgøre, om den 50-årige eksportchauffør Gert Kjærskov fra Viborg skal have erstatning for et hundebid, der betød, at han fik amputeret alle tæer på begge fødder.

Det skriver Fagbladet 3F.

Arbejdsskadestyrelsen har hidtil afvist at anerkende sagen som arbejdsulykke med den begrundelse, at ulykken skete i Kjærskovs fritid. Derfor skal Ankestyrelsen nu tage stilling til det principelle spørgsmål om, hvornår en chauffør er på arbejde, og hvornår hviletiden træder i kraft.

Gert Kjærskov kom galt afsted under en tur til Sverige. Fagbladet fortæller, at han holdt pause på en tankstation for at få noget at spise og for at overholde sin kørehviletid. På tankstationen faldt han i snak med en kvinde med en hund - og da han ville bøje sig for at ae hunden, blev han bidt i hånden.

Biddet resulterede i en voldsom blodforgiftning og nyresvigt. Han lå 10 dage i koma, og lægerne forberedte familien på, at der var 50 procents chance for, at han overlevede.

Jacob Hestbæk Jensen, der er sagsbehandler hos 3F Viborg, forstår ikke, at Arbejdsskadestyrelsen ikke vil anerkende hundebiddet som en arbejdsulykke.

- Ifølge overenskomsten er Gert Kjærskov på arbejde, fra han starter sin lastbil, og til han afslutter turen hjemme ved vognmanden igen. Der er kørehviletider, som skal overholdes, og det foregår også under arbejdet, siger han.

Gert Kjærskov er i dag i jobprøvning, men håber snart at komme i arbejde igen.

- Vores økonomi er totalt smadret. Vi mangler 15.000 kroner hver måned, siger han til Fagbladet.