Charmetur skal lokke arbejdskraft til Vestas

En grøn energitur i Ringkøbing-Skjern Kommune skal tiltrække ny arbejdskraft til Vestas.

Tommy Rahbek Nielsen håber med en grøn charmetur at kunne trække ny arbejdskraft til Ringkøbing-Skjern Kommune.
Tommy Rahbek Nielsen håber med en grøn charmetur at kunne trække ny arbejdskraft til Ringkøbing-Skjern Kommune.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Vestas i Ringkøbing har så svært ved at tiltrække arbejdskraft her i landet, at de bliver nødt til at hente den uden for landets grænser - også selv om der er kvalificerede folk herhjemme.

Det forsøger de at gøre noget ved de kommende to dage, hvor virksomheden inviterer en række nationale organisationer, landsdækkende medier og Ringkøbing-Skjern Kommune på en charmetur.

Formålet er at brande kommunen og tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra andre dele af Danmark.

- Det er tit svært at få folk til at flytte på den vestlige side af Herning, men her forsøger vi at få flere end én virksomhed med, så der er noget at tilbyde for hele familien her i området, siger Tommy Rahbek Nielsen, Senior Vice President i Vestas inden for produktion.

Mere grøn energi

Ringkøbing-Skjern Kommune er Danmarks største arbejdsplads inden for grøn energi, og Vestas vil gerne udbrede den grønne energi.

- Tanken er også, at vi får sat os lidt på landkortet angående grøn energi og arbejdskraft og få arbejdet med andre energiformer end bare vind. For at få flere energiformer kædet sammen har vi behov for de bedste hjerner, vi har både i udlandet og her, siger Tommy Rahbek Nielsen.

Vestas har flere produktioner i Ringkøbing-Skjern Kommune. Virksomheden åbner dørene hos nacellefabrikken i Ringkøbing og vingefabrikken i Lem. På de to fabrikker produceres nogle af de største vindmøller i verden.

Ringkøbing-Skjern Kommune står til at blive landets første CO2-neutrale kommune inden 2020.