Charlie Hebdo-demonstration i Viborg

Terror-angrebet i Paris har chokeret de mange medarbejdere og studerende i Viborgs animationsmiljø. I dag reagerede de med to minutters stille protest mod drabet på de franske tegnere.

Charlie_Hebdo.jpg

På uddannelsesinstitutionen The Animation Workshop i Viborg var dagen i dag præget af gårdsdagens tragiske terrorangreb på satire-avisen Charlie Hebdo i Paris. Her skød og dræbte maskerede mænd 12 mennesker - herunder en lang række satiretegnere fra bladet. I dag blev de mindet ved en stille demonstration.

- Det her er en manifestation af vores støtte til vores fag og det sprog, vi taler. Det er blevet alvorligt truet af mennesker, der ikke vil ytringsfriheden, lød det fra studierektor Morten Thorning forud for de to minutters stilhed.

Franskmænd langt hjemmefra

Animationsskolen har mange franske studerende, og de var glade for, at Viborg markerede to minutters stilhed på linie med mange franske byer:

- Siden i går har vi ikke talt om andet. Vi er chokerede og forstår ikke, hvad der er sket. Det er forfærdeligt at slå mennesker ihjel på grund af det, de siger eller tegner, sagde den franske studerende Sidonie Vidal.

Hun deltog naturligvis i dagens stille protest mod angrebet på Charlie Hebdo og ytringsfriheden.

Støtter op om friheden

Og dagens budskab var klart:

- Det er vigtigt at svare igen og vise, at rigtig mange støtter op om friheden til at tale de ideer, vi har, og tegne de tanker, vi har, sagde studierektoren til de fremmødte animationstegnere og studerene.

Også medarbejdere fra Viborgs mange animationsvirksomheder deltog.

- Det rammer os følelsesmæssigt tæt, for det kunne have været os. De er jo tegnere, ligesom vi er. Jeg synes, at de to minutters stilhed var meget rørende. Det var godt, at vi stod sammen, lød det fra Joan Jasper fra Mark Film.

Se mere fra demonstrationen i vores nyhedsudsendelse 19.30:

1:59
Medarbejdere og studerende fra Viborgs animationsbranche viste sympati for terror-ofre i Paris.