Catharinas mange idéer gjorde hende syg

Catharina Christiansen er en idémaskine uden lige. Men den unge iværksætter har allerede oplevet bagsiden af den medalje, da hun blev ramt af stress.

Catharina Christiansen
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Selvom Catharina Christiansen stadig er under uddannelse, så har hun også en plads i iværksætterkontoret Wildskab, hvor hun kæmper for at slå igennem. Uddannelsen er en såkaldt iværksætteruddannelse i Aarhus. Mens hendes helt store projekt på Wildskab er et linked-in lignende netværk for kreative. 

For som hun siger – når en ”kreativ” person er ude for at vise, hvad hun kan, eller bliver tilbudt en opgave, så nytter det ikke, at han eller hun skal bruge ti minutter på at scrolle sin instagram igennem for at finde det billede, der viser, at han eller hun er den rette til opgaven.

Catharina til en stor iværksætterkonkurrence i Fredericia, hvor hun forsøger at sælge sin idé om projektet Discoveridge.
Catharina til en stor iværksætterkonkurrence i Fredericia, hvor hun forsøger at sælge sin idé om projektet Discoveridge.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

En af Catharinas forcer som iværksætter er at ’netværke’. Derfor har hun også en virksomhed, hvor hun selv, som konsulent, hjælper folk til blandt andet at blive bedre til at netværke. Alligevel er det hendes nye projekt Discoveridge, der i øjeblikket er i fokus.

- Det betyder så meget, for jeg tror virkelig det kan rykke noget og gøre en forskel, siger Catharina.

For mange projekter                               

På trods af Catharinas unge alder, har hun allerede mærket den hårde side af branchen. Et par år tilbage gik hun simpelthen ned med flaget.

- Jeg døjede med, at min krop lukkede ned og fik en overproduktion af mavesyre, fortæller hun.

Der var for mange idéer og projekter i hovedet. For mange spændende ting at være med til – og hun var for dårlig til at sige fra.

- Inden jeg kom i Wildskab havde jeg 8-9 projekter i gang samtidigt og kunne undre mig over, at jeg følte mig utilstrækkelig. 

Men Wildskab var med til at gøre en forskel. Her fik hun en mentor, som har hjulpet mentalt. Og som har gjort hende bedre til at fokusere på enkelte opgaver. Derfor er hun også tilbage på fuldt blus og stadig med store ambitioner. Ambitioner om at gøre en forskel, blive succesfuld og få hendes projekt til at blomstre – også på bankbogen. 

Når der er lidt for meget i hovedet, tager Catharina gerne en tur til vandet.
Når der er lidt for meget i hovedet, tager Catharina gerne en tur til vandet.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Alligevel er frygten for stress stadig i kroppen.

- Jeg er hele tiden bange for, at det kommer igen. Men jeg nægter at falde i igen.

Derfor er der da også dage, hvor drømmen om et 8-16 job presser på.

- Der er da dage, hvor jeg kommer hjem og siger, måske skulle jeg bare arbejde i NETTO.

Du kan se det andet af tre afsnit om Catharina Christiansen og de andre iværksætteres hårde kamp for succes i miniserien ”Wildskab – de andre sover heller ikke”. Afsnittet bliver vist i aften d. 15. januar 19.30 på TV MIDTVEST, men allerede nu kan du herunder få en unik forpremiere.

9:35
Wildskab - de andre sover heller ikke (2:3)