Byrådsmedlem vil overtage Pleidrups kandidatur

Byrådsmedlem Morten Bo Berthelsen bekræfter i dag overfor TV/MIDT-VEST, at han stiller op som kandidat til den ledige plads som socialdemokraternes folketingskandidat i Thisted-kredsen.

19ExitOleVagn.Consolidated.01.jpg

Efter Egon Pleidrups tragiske drukneulykke sidste søndag, er pladsen som socialdemokraternes folketingskandidat i Thisted-kredsen blevet ledig. Det kandidatur vil Morten Bo Berthelsen gerne overtage.

- Jeg er stadig meget berørt over Egons tragiske død, men jeg føler at det er det rigtige at stille op. Jeg har opbakning fra min egen kreds, siger Morten Bo Berthelsen.

Da Egon Pleidrup blev valgt til folketingskandidat ved en urafstemning tilbage i april, fik Morten Bo Berthelsen 25 procent af stemmerne.

- Det er en stor opgave at udfylde tomrummet efter Egon Pleidrup, men vi må prøve så godt vi kan, siger Morten Bo Berthelsen.

En tredje kandidat stillede også op ved urafstemningen, nemlig Ole Vagn Christensen. Det har i dag ikke været muligt at træffe Ole Vagn Christensen og spørge, om han overvejer at stille op igen.

Thisted-kredsen holder i mandag aften et ekstraordinært kredsmøde, hvor det skal besluttes, hvordan en ny kandidat til pladsen skal vælges.