Byrådsmedlem smidt ud af sit parti

Byrådsmedlem Erik Mortensen (DF) opstiller på sin egen liste til kommunalvalget, men det er hans parti ikke tilfreds med.

Til trods for ekskludereingen fra partiet, fortsætter Erik Mortensen som medlem af Dansk Folkepartis gruppe i Skive Byråd.
Til trods for ekskludereingen fra partiet, fortsætter Erik Mortensen som medlem af Dansk Folkepartis gruppe i Skive Byråd.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Dansk Folkeparti har smidt byrådsmedlem i Skive Kommune Erik Mortensen ud af partiet. Det skriver Skive Folkeblad.

Erik Mortensen har valgt at stille op til kommunalvalget i år på sin egen liste, og det vurderer Dansk Folkeparti er at sidestille med at være medlem af et andet parti.

- Opstiller man på en anden liste, så konkurrerer man med Dansk Folkeparti, og så kan man ikke være medlem af Dansk Folkeparti. Det er der ikke nogen tvivl om, siger Poul Lindholm Nielsen, partisekretær for Dansk Folkeparti.

Beslutningen om at stille op på sin egen liste kom for Erik Mortensen efter at Dansk Folkepartis vælgerforenings bestyrelse i Skive Kommune forsøgte at få kontrol over hans måde at ytre sig. Erik Mortensen ser ikke selv noget problem i han måde at stille op til kommunalvalget.

- Der står i Dansk Folkepartis vedtægter, at man skal være 14 år og ikke være medlem af et andet parti for at være medlem af Dansk Folkeparti. Jeg opfylder begge dele, siger Erik Mortensen.

Til trods for ekskludereingen fra partiet, fortsætter Erik Mortensen som medlem af Dansk Folkepartis gruppe i Skive Byråd.

- Vi har ikke noget på tværs i forhold til Erik. Han kan i hvert fald ind til videre blive ved med at deltage i vores gruppemøder, og vi har et fint samarbejde, siger Preben Andersen, leder af DF’s gruppe i Skive Byråd.