Byråd øger tilskud til nyt oplevelsescenter og sætter gang i byggeri

For en måned siden fik et nyt oplevelsescenter i Ringkøbing-Skjern Kommune 10 millioner kroner, og nu har kommunen valgt at give de sidste 20 millioner, så byggeriet kan gå i gang.

NaturKRAFT 2
Foto: NaturKRAFT

I maj valgte Augustinus-fonden at støtte et nyt oplevelsescenter i Ringkøbing-Skjern Kommune med 10 millioner kroner. Nu har byrådet i kommunen vedtaget at hæve deres andel af byggeprojektet med 20 millioner kroner. Det betyder, at projektet nu kan realiseres. 

- Det er en rigtig god dag for hele Ringkøbing-Skjern Kommune. Med byrådets bevilling kan startskuddet for Naturkraft endelig lyde. Det er et mangeårigt, visionært arbejde, der nu realiseres, og det betyder, at vi kan se frem til om ganske få år at indvie en attraktion af høj international klasse, der vil give et boost til områdets vækst og turismeudvikling, siger borgmester Iver Enevoldsen i en pressemeddelelse. 

Med den nye bevilling forhøjer Ringkøbing-Skjern Kommune sit samlede tilsagn til projektet til i alt 100 mio. kroner. Dermed er der nu givet samlede tilsagn til projektet for 230 mio. kroner, hvoraf A.P. Møller Fonden sidste år besluttede at bevilge hele 100 millioner kroner. Herudover er der modtaget tilsagn fra vindmøllekoncernen Vestas og Færchfonden.

De ekstra 20 mio. kroner fra byrådet finansieres som udgangspunkt af engangsindtægter, blandt andet fra salget af HMN Naturgas, og bevillingen får derfor ingen betydning for kommunens driftsbudgetter eller prioriteringen af andre anlægsbudgetter, skriver de i pressemeddelelsen.

NaturKraft har et samlet anlægsbudget på minimum 250 mio. kroner. Med byrådets tilsagn sættes der nu gang i etableringen af parken. De sidste 20 mio. kroner, der mangler forventes fortsat finansieret gennem fonde.

- Vi tror på en fuld finansiering af projektet, men hvis det mod forventning skulle blive svært at finde de sidste 20 mio. kroner, så tilpasser vi projektet, siger Iver Enevoldsen.