Byggeri-priser til Rationel og Troldtekt

På byggeriets fagmesse uddelte Kronprins Frederik priser til både Troldtekt i Troldhede og Rationel i Sdr. Felding.

Troldtekt2.jpg

Troldtekt i Troldhede laver akustikplader i træbeton. Og i går fik virksomheden hæder for at lave pladerne med store hensyn til miljøet.

Byggeriets Miljøpris blev overrakt til Troldtekts direktør Peer Leth af H.K.H. Kronprins Frederik.

- Det er en stor ære for os at blive hædret her på branchens vigtigste messe. Vi er glabyggebranchen nu sætter mere fokus på miljø, og vi er stolte over, at vi - med modtagprisen - bliver anerkendt som en foregangsvirksomhed på området, siger Peer Leth. 

Dommerpanelets begrundelse var blandt andet, at Troldtekt fokuserede på miljø gennem hele produktets livscyklus. Som bevis for det, har Troldtekt-pladerne for nylig som ét blandt kun ganske få byggematerialer opnået PEF certificering - en garanti for, at det træ, som indgår i akustikpladerne, kommer fra bæredygtig skovdrift.

Energipris til vestjyske vinduer

På samme fagmesse for dansk byggeri modtog vinduesfabrikken Rationel fra Sdr. Felding byggeriets energipris og fik roser med fra kronprinsen:

- Rationel Vinduer har realiseret visionen om et vinduessystem, som tilfører boliger mere energi i fyringssæsonen, end der sættes til ud gennem vinduerne, udtalte H.K.H. Kronprins Frederik ved prisoverrækkelsen.