Byggeri i Viborg er igen forsinket - Nu bliver byggeledelsen skiftet ud

Byggeriet af Midtbyens Gymnasium i Viborg er meget forsinket, og derfor tager Mercantec nu konsekvensen.

Foto: Mercantec

Midtbyens Gymnasium i Viborg bliver endnu engang ramt af forsinkelse. Det var ellers meningen, at det skulle stå klar til skolestart august 2019, men det kommer altså ikke til at ske.

Vi er ikke blevet enige om, hvad resten af byggeriet skal koste, så derfor er det sådan nu.

Kirsten Holmgaard, Direktør, Mercantec

Gymnasiet hører under Mercantec, som er Viborgs største uddannelsesinstitution. De tilbyder et bredt udvalg af ungdomsuddannelser. Forsinkelsen på byggeriet betyder, at byggeledelsen nu bliver skiftet ud. 

- Det er rigtig trist, at byggeriet er blevet forsinket. Det er vi rigtig kede af, men der er flere årsager - eller rettere sagt der er mange. Derfor er det vigtigt for os at få helt styr på det og få det bygget færdigt så hurtigt som muligt, fortæller Kirsten Holmgaard, der er direktør for Mercantec.

Det er første gang i over 40 år, at der bliver bygget et nyt gymnasium i Viborg Kommune. Midtbyens Gymnasium bliver en sammensmeltning af Viborg Handelsgymnasium og Viborg Tekniske Gymnasium.

Læs også Stort byggeri skal booste Viborg

Indtil videre har arkitektfirmaet CUBO stået for bebyggelsen, men det samarbejde ophører nu grundet manglende enighed. Det bliver i stedet V2C, som overtager byggeledelsen.

- Det er ikke lykkedes os at komme overens med den tidligere byggeledelse på den pris, der skal være i forhold til det stadie, byggeriet er på og den pris, vi har givet for byggeriet. Så vi er ikke blevet enige om, hvad resten af byggeriet skal koste, så derfor er det sådan nu, siger Kirsten Holmgaard.

CUBO har ikke ønsket at kommentere sagen. Midtbyens Gymnasium bliver 13.000 kvadratmeter og skal huse omkring 1200 elever.