Byggeri af stort p-hus i Holstebro starter i dag

Fra i dag og resten af 2016 bliver parkeringspladsen på hjørnet af Skolegade og Bisgårdgade i Holstebro til byggeplads for et nyt stort parkeringshus

p-hus1

I dag bliver første spadestik taget til et nyt parkeringshus centralt i Holstebro. Det skriver Holstebro Kommune i en pressemeddelelse. Dermed er det slut med at stille bilen på parkeringspladsen på hjørnet af Skolegade og Bisgårdgade.

Kommunen har på grund af byggeriet afspærret den nordlige del af p-området – i daglige tale ”hullet” mellem Skolegade og jernbanen.

Cykelstien og gangstien, der krydser arealet, er også spæret ved tunnellerne under jernbanen og under Bisgårdgade.

Kommunen oplyser, at der omkring stedet er anvist en alternativ cykelrute til cyklisterne.

 

I følge pressemedelelsen håberKommunen, at byggeriet ikke giver for mange gener for naboerne og områdets daglige trafikanter. I byggeperioden kan bilisterne i stedet parkere på byens øvrige p-pladser.

 

Et p-hus til Enghaven

Entreprenørfirmaet Kaj Bech, Sweco Architects og ingeniørfirmaet Alectia står for byggeriet, der på sigt skal erstatte p-pladserne i Enghaven under etableringen af et indkøbscenter samme sted.

Ifølge Kommunen skal det være nemt og sikkert at bevæge sig rundt i det kommende p-hus. Derfor kan bilisterne forvente bredere adgangsveje, og højere rum  end normalt. Frihøjde fra gulv til underkant af loftbjælke er normalt 235 cm, men i det nye p-hus bliver højden 250 cm. Der er også 50 cm bredere manøvre-areal i p-husets kørebaner.

Sortestien, som i dag går hen over grunden, integreres i bygningen ved at gå under bygningsanlæggets udhæng.