Bygger Nordeuropas største marked

KPC fra Herning har fået en ordre på 250-300 millioner kroner for at bygge et blomster- og fødevaremarked i København.

Herningkoncernen KPC har fået grønt lys til at påbegynde byggeriet af det, der skal blive Nordeuropas største blomster- og fødevaremarked.

Der er tale om Grønttorvet København, der skal rykke fra Valby til Høje Taastrup og ind i et nyt center på 57.000 kvadratmeter, som for KPC betyder en ordre på mellem 250 til 300 millioner kroner.

- Det svarer til 25 procent af vores årlige omsætning, så det er selvfølgelig rart at få sådan en aftale på plads, siger Bo Knudsen, KPC's administrerende direktør til TVMIDTVEST.dk.

Planlagt i seks år

Projektet har været på tegnebrættet siden 2007, hvor finanskrisen har været et benspænd for projektet.

KPC er siden kommet til og har været med til at optimere projektet, og det kulminerer nu, hvor direktøren for Copenhagen Markets har fået en aftale på plads med Nord Real Estate Partners, der investerer en halv milliard kroner i projektet.

- Vi har haft en rigtig god dialog med KPC, der med effektive optimeringer har skabt et projekt, der blev økonomisk realistisk. Uden at vi går på kompromis med de vigtige funktionelle og kvalitetsmæssige krav, som et center som vores stiller, siger Brian Abildgaard, direktør for Copenhagen Markets i en pressemeddelelse.