Byggeboom i det midt- og vestjyske: - Der er gang i den

​Interessen for at bygge nye huse stiger igen her i landsdelen.

Søren Østergaard, der er koordinator for Danmarks største boligfremvisning, er godt tilfreds med, at der igen er gang i salget af nye huse i Midt- og Vestjylland.
Søren Østergaard, der er koordinator for Danmarks største boligfremvisning, er godt tilfreds med, at der igen er gang i salget af nye huse i Midt- og Vestjylland.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Det er ikke længere til at mærke på boligmarkedet, at finanskrisen hærgede for 10 år siden. Faktisk er der igen ved at være ganske godt gang i byggeriet af nye huse her i landsdelen.

Det kunne mærkes fredag ved Danmarks største boligfremvisning i Snejbjerg i udkanten Herning. Her har der i påsken været 100 par forbi om dagen for at se nærmere mulighederne for at få fat i et drømmehus.

- Der er gang i den, fortæller Søren Østergaard fra Klima Huse, der er koordinator på udstillingen.

- Vi fremviser ni huse fra ni forskellige byggefirmaer, så det bliver så nemt så muligt for nybyggerne at beslutte sig for, om de skal vælge noget af det, vi kan tilbyde, lyder det.

- Der er byggeboom lige nu

Da finanskrisen ramte Danmark i 2008, styrtdykkede interessen for at bygge nye huse drastisk. Derfor er der masser af glæde over, at det efter seks års nedgang fra 2008 til 2014 igen går fremad i branchen.

Også selvom der fortsat er et stykke op til de glade byggedage i 00’erne.

- Der er rigtige mange, der kommer forbi, og det er simpelthen en fornøjelse. Man taler jo om et byggeboom lige nu, og det kan vi bekræfte. Vi kan også se det på vores ordrebog – den bugner. Så det er dejligt, forklarer salgskonsulent hos Eurodan-Huse Jørgen Maesen.

- Vi begyndte at se en vækst for tre-fire år siden, og den ser ikke ud til at stoppe lige nu. Tværtimod. Lysten til at bygge nyt er stor. Jeg tør godt sige, at vi er ude af krisen, siger han.

Antallet af nybyggerier er lige nu på samme niveau som ved årtusindeskiftet.

1:36
Interessen for at bygge nye huse er lige nu stor i det midt- og vestjyske.